CTM – AVRUPA TOPLULUĞU MARKA TESCİLİ

CTM (AVRUPA TOPLULUĞU MARKA TESCİLİ)

CTM – ( Community Trade Mark )

CTM, Community Trade Mark’ın yani Türkçe anlamıyla Avrupa Topluluğu Marka Tescilinin kısaltmasıdır. CTM başvurusunu Paris Sözleşmesi’ne ve Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşmasına taraf olan devletlerin vatandaşları, Paris sözleşmesine taraf olmamakla beraber topluluk sınırları dahilinde veya Paris Sözleşmesine üye olan bir ülkede ikametgahları bulunan veya gerçek ve etkin işletmeleri bulunanlar ve karşılıklılık ilkesi gereğince Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin vatandaşlarına, kendi ülkelerinde vatandaşlarına tanımış olduğu marka koruma hakkını tanıyan ülkelerin vatandaşları yapabilirler.

CTM başvurusunu Türkiye’nin Paris Sözleşmesine taraf ülkeler arasında olması sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes gerçekleştirme hakkına sahiptir. CTM koruması sayesinde markayı taşıyan ürünlerin veya markanın kullanıldığı hizmetlerin CTM koruması sağlanan ülkeler arasında serbestçe hareket edebilmesine olanak sağlanır. CTM korumasının geçerli olduğu Avrupa birliği ülkelerinden herhangi birinde gerçekleştirilmiş aynı marka tescilli ise gerçekleştirilen CTM başvurusu red olur. Bir başka deyişle CTM başvurusu yapıldığında başvurunun herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde reddilmesi halinde tüm ülkelerde tescili istenen CTM başvurusu reddedilir.

Avrupa Birliği Üyesi Ülkeler (CTM Korumasının Geçerli Olduğu Ülkeler)
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Rum Kesimi, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan
* Türkiye, Avrupa Birliğine katılması beklenen aday ülkedir.

CTM (Avrupa Topluluğu Marka Tescili)  konusunda bilgi danışmak ve yurtdışında marka tescili yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.