Marka İtirazı

marka başvurusu na itiraz işlemi, bir markanın marka tescil sürecinde 3 aylık süre ile marka bülteninde yayınlanması döneminde gerçekleşir. Bu süreç içerisinde markaların korunması hakkındaki 556 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin 8. maddesinde belirtilen haller durumunda bültendeki marka başvurusuna itiraz işlemi gerçekleştirilebilir.

marka başvurusu na itiraz a en çok konu olan sebepler; tescil edilmiş veya tescil için başvurusu daha önce yapıldığı yönünde itiraz, tescil edilmiş veya tescil için başvurusu daha önce yapılmış markaya benzer olması yönünde itiraz, marka sahibinin çalışanı tarafından veya ticari vekili tarafından marka sahibinin izni olmadan yapılmış bir başvuru olması yönünde itiraz, tescil için başvurusu yapılmış markanın bir başkasına ait kişi ismi, fotoğrafı, telif hakkı veya herhangi bir sınai mülkiyet hakkını kapsaması durumunda hak sahibinin itiraz etmesi gibi durumlar olarak belirtilebilir. Bir marka başvurusuna gelen itiraz sonucunda başvuru sahibine itiraza karşı görüş verme hakkı tanınır . Marka başvurularına yapılan itirazlarda karşı görüş belirtme zorunluluğu yoktur. Bültende yayınlanan markaya gelen itiraza karşı görüş hakkında bilgi almak için “Markaya İtiraza karşı görüş belirtme” isimli makaleyi okuyabilirsiniz.

marka başvurusu na yapılan itirazlar için, hazırlanan itiraz metninde konu genellikle gerçekte olandan fazla olarak, abartılı ve yapılan başvuru itirazının olumlu sonuç vermesi adına taraflı bir dille gerçekleştirilir.

Marka başvurularına yapılan itirazlar olumsuz sonuçlar verse dahi markanın tescil sürecini uzatmaktadır. Bir marka başvurusu na yapılan itiraza karşı görüş verilmesi veya 1 ay içerisinde herhangi bir karşı görüş verilmemesi sürecinin ardından incelemeye alınır ve itiraz dokümanları ile varsa karşı görüş dokümanları incelendikten sonra Türk Patent Enstitüsü tarafından karar belirtilir. Türk Patent Enstitüsü tarafından marka başvurusuna yapılan itiraz ile ilgili açıklanan kararın istediği sonucu taşımadığını düşünen tarafın Türk Patent Enstitüsü kararına itiraz etme hakkı mevcuttur. Gerçekleştirilebilecek itirazın değerlendirilmesi Yeniden İnceleme Değerlendirme Kurulu Tarafından yapılır.

marka başvurusu itiraz ı konusunda bilgi danışmak ve itiraz dosyalarının hazırlanmasında vekillik veya danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.