Firma İsim Patenti

Firma isim patenti

Günümüzde firmalar piyasaya çıkardıkları mal veya hizmetlerin tanıtımı için sembol, ifade, isim ya da işaretler kullanarak bir marka oluşturmaktadırlar. Marka oluşturmak, tüketiciler arasında kaliteli bir imaj yaratabilmek için son derece önemli bir süreci oluşturmaktadır. Bu nedenle marka oluşumu mutlaka profesyonel ajanslar tarafından özenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Patent ise geliştirilen bir fikir için fikir sahibine verilen koruma hakkını ifade etmektedir. Firma isim patenti olarak kullanılmakta olan kavram aslında marka tescilini bizlere ifade etmektedir ve profesyonel olmayan bir ifade şeklidir. Marka tescili, firmaların ürün ve hizmetlerinin tanıtımı için kullandıkları marka isminin tescil edilmesi yani bir firma ya da kişinin bu markanın sahibi olarak gösterilmesi işlemidir. Firma isim patenti olarak kullanılan marka tescili, firmalar için son derece önemli konular arasında yer almaktadır. Marka tescili yaparak firmalar, marka isminin tescil sahibinin izni olmadan herhangi bir yabancı kişi tarafından kullanılarak haksız kazanç elde edilmesini engellemektedir. Marka isminin izinsiz bir şekilde kullanıldığı tespit edilirse, tescil sahibi sahip olduğu yasal hakları kullanarak izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişiler hakkında dava açabilme yetkisine sahip olmaktadır.

Firma isim patenti yani marka tescili sayesinde, marka isminin sadece firma tarafından ya da firmanın izin verdiği kişiler tarafından kullanılması sağlanmakta böylece kalitesiz mal veya hizmet üretimi gerçekleştiren kişilerin markanın imajını zedeleyerek firmayı hem maddi hem de manevi zarara uğratması engellenmektedir. Bu nedenle firmaların marka tescili konusuna büyük bir önem vermeleri ve bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan deneyimli firmalar aracılığı ile marka tescil işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Marka tescili ya da halk arasında bilinen tabiri ile firma isim patenti için öncelikle marka sorgulaması yapılması gerekmektedir. Marka sorgulaması sayesinde markanın herhangi bir başka marka ile benzerlik taşıyıp taşımadığı tespit edilmekte, markanın tamamen özgün olması durumunda ise marka tescil başvurusu yapılmaktadır. Marka sorgulaması ve marka tescil başvurusunun takip edilmesi için Kızılay Patent firmamız ile birlikte çalışabilir, deneyimli ve profesyonel ekibimizin tescil sürecinizin her adımında sizi doğru bir şekilde yönlendirmesini sağlayabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.