İsim Tescili Sorgulama

isim tescil sorgulama

Firmanızın ya da sizin üretimini gerçekleştirerek tüketiciye sunduğunuz ürün ve hizmetlerinizin, kamu tarafından kolayca algılanmasını ve tanınmasını sağlayan markanızın sizin izniniz olmadan yabancı kişiler tarafından kullanılmasını engellemek amacıyla tescil ettirmeniz gerekmektedir. Marka tescili sayesinde, izniniz olmadan hiç kimsenin sizin emeğinizi kullanarak haksız bir kazanç elde etmesini engelleyebilir, böyle bir durumu tespit etmeniz halinde ise yasal haklarınızı kullanarak engelleyebilirsiniz. Marka ve ürün oluşturma sürecinde harcadığınız zaman ve kaynaklar göz önünde bulundurulduğunda, emeğinizi korumak için marka tescilini mutlaka yaptırmalısınız.

Marka tescili işlemleri ülkemizde Türk Patent Endüstrisi tarafından gerçekleştirilmektedir. Marka tescilinizin onaylanması için TPE’ne başvurmadan önce mutlaka isim tescil sorgula işlemlerini gerçekleştirerek, markanızda kullandığınız işaret, sembol ya da ifadelerin bir başkası tarafından daha önce kullanılıp kullanmadığını tespit etmelisiniz. Eğer isim tescili sorgulama sonucunda, markanın daha önce başka birisi tarafından tescil edildiği tespit edilirse, Türk Patent Enstitüsü başvuru yapmanız halinde marka tescilinizi onaylamayacaktır. Bu nedenle marka tescilinizin onaylanması için isim tescili sorgula sonucunda elde edilen veriler büyük bir önem taşımaktadır. Yapılan isim tescil sorgulama sonucunda tespit edilen benzerlikleri yapacağınız çalışmalarla ortadan kaldırmalı ve marka tescilinizi daha sonra yapmalısınız.

İsim tescili sorgulama işlemleri oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bu işlem sonucunda elde edilecek olan veriler marka tescilinizin kabul edilmesi ya da reddedilmesinde büyük rol oynamaktadır. Elde edilen veriler, markanızın benzerlikler taşıdığını göstermekte ise mutlaka profesyonel bir şekilde sizi yönlendirecek ve gereken değişiklikleri yapmanızı sağlayacak bir ekip ile birlikte çalışmalısınız.

Kızılay Patent firması olarak uzun zamandır deneyimli ve profesyonel ekibimizle birlikte müşterilerimize isim tescil sorgulama alanında hizmet vermekte, marka tescil sürecinizi profesyonel bir şekilde yürütmekteyiz. Firmamızın deneyimli ve uzman ekibi büyük bir emek ortaya koyarak oluşturduğunuz markanızın isim tescili sorgulama işlemlerini özenle gerçekleştirecek ve herhangi bir benzerlik tespit edilmesi durumunda sizi doğru bir şekilde yönlendirerek marka tescilinizin tehlikeye girmesini engelleyecektir. Firmamızın deneyim ve tecrübesinden faydalanarak marka tescilinizin onaylanmasını sağlayabilir, bunun için gereken tüm adımların titizlikle atılmasını sağlayabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.