Marka Patent

marka patent

Teknolojinin oldukça etkin kullanıldığı bir dönemde yaşadığımız için firmalar AR-GE çalışmalarına büyük bir önem vermekte ve yeni ürün geliştirmek için çalışmalarını hızlandırmaktadırlar. AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen ürün ve hizmetler, uzun süren çalışmalarla gerçekleştirilen bir markanın adı altında firmaya bağlı olarak piyasaya sürülmektedir. Tüketiciler ürünleri marka üzerinden tanımakta ve rakiplerinden bu sayede ayırt edebilmektedir. Bu nedenle firmaların marka imajı son derece önemlidir. Firmalar yoğun ve titiz bir çalışma sonucunda oluşturdukları markalarını ve AR-GE çalışmaları ile geliştirdikleri fikri sermayelerini marka patent tescil başvuruları yaparak koruma altına almalıdırlar. Tescil başvurusu yapılan marka adı ve fikir firmanın adına kaydettirilmekte ve 3. Kişiler tarafından izinsiz bir şekilde kullanılma imkanı ortadan kaldırılmaktadır. Marka patent tescil işlemleri sayesinde marka ya da fikir geliştirme sürecinde bir katkısı olmayan yabancı kişiler bu faktörleri kullanarak haksız bir kazanç elde edememektedirler. Böyle bir durumun tespit edilmesi halinde ise, tescil sahipleri hukuki yollara başvurarak bu haksız kazancı engelleyebilmektedir.

Marka patent tescil işlemleri için başvuru yapılmadan önce firmaların ya da kişilerin mutlaka patent ve marka sorgulama işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Eğer fikir ya da marka başka fikir ve markalarla bir benzerlik taşıyorsa tescil talebi reddedilecektir. Talebin reddedilmesi kullanılan kaynakların ve zamanın boşa harcandığı anlamına gelmektedir ve hem maddi hem de manevi bir zarara sebep olmaktadır. Bu nedenle marka ve patent sorgulama işlemler profesyonel ve deneyimli kişiler aracılığı ile detaylı bir şekilde yapılmalı, bir benzerlik olup olmadığı kontrol edilmelidir. Marka patent tescil başvuruları için yapılan sorgulamalar sonucunda eğer bir benzerlik tespit edilmişse, sorgulamayı yapan ve bu alanda deneyimli olan firma, tescil başvurusu yapan kişi ya da kurumları gereken değişikliklerin yapılması konusunda yönlendirecektir. Benzerliklerin ortadan kaldırılması sonrasında ise marka patent başvuruları yapılabilmektedir.

Uzun zamandır marka patent sorgulamaları ve başvurularında müşterilerine kaliteli bir hizmet vermekte olan Kızılay Patent firmasına sizde başvurabilir, deneyimli personelimizin yardımı ile tescil işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde, kısa bir süre içerisinde tamamlayabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.