Marka Tescili Nasıl Yapılır

patent tescili nasıl yapılır

Uzun çalışmalar sonucunda özenli bir şekilde oluşturmuş olduğunuz markanızı koruyabilmek için marka tescilini yaptırmanız gerekmektedir. Marka tescili sayesinde yabancı kişi ya da kurumlar, markanızın adını, ürün ya da hizmetlerinizi izinsiz olarak kullanarak haksız bir kazanç elde edemezler. Böyle bir durumun yaşanması söz konusu olduğunda ise gereken müdahaleyi yapabilmek için yasal haklarınız bulunacaktır. Bu nedenle marka tescili bir firma için en önemli konulardan birisidir. Peki, marka tescili nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, yazımızın devamını okuyarak tüm detaylarıyla marka tescilinin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Marka tescili başvurusu Türk Patent Enstitüsüne yapılmaktadır. Ankara’da bulunan TPE’ne marka tescil başvurunuzu Ankara’da bulunan firmamız aracılığı ile kolayca yapabilirsiniz. Çevrimiçi olarak marka başvurusu gerçekleştirebilme yetkisi olan firmamız aracılığı ile yapılan başvurular oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. Marka tescil başvurunuzu yapmadan önce mutlaka marka sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Marka sorgulama ile markanızın diğer firmalarla herhangi bir benzerliğinin olup olmadığını araştırabilir ve eğer varsa benzerliği bulunan noktalarda değişiklikler yaparak marka tescilinizin onaylanmasını riske atmamış olursunuz. Marka sorgulaması sonucunda herhangi bir riskli durum tespit edilmediyse marka tescil başvurunuzu TPE’ne yapılabilir.

Markanız için başvurunuzu yaptıktan sonra markanız ilgili mal ve hizmet sınıfı içerisinde müsait ise TPE tarafından marka bülteninde yayınlanacaktır. TPE tarafından yapılan değerlendirme olumsuz olursa ne yazık ki marka tescil başvurunuz reddedilecektir. Markanızın onaylanması durumunda, yayınlanmış olan marka tescil başvurunuz 3. kişilerin itirazına sunulmaktadır. Eğer itiraz süresi içerisinde markanız için herhangi bir itiraz yapılırsa TPE bu itirazları değerlendirir ve yapılan değerlendirme sonucunda bir karar verilir. Herhangi bir itiraz yapılmaz ise tescil başvurunuz onaylanır.

Yapılan açıklamalardan da görebileceğiniz üzere marka tescili öncesinde yapılması gereken marka sorgulama işlemleri ve marka tescili süreci son derece dikkatli bir şekilde yürütülmelidir. Bu nedenle marka tescili nasıl yapılır diye düşünüyorsanız bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan Kızılay patent ile birlikte tüm çalışmalarınızı gerçekleştirebilir ve marka tescil sürecinizin istediğiniz şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Firmamız deneyimli personeli ile birlikte markanızın tescili onaylanana kadar size en kaliteli hizmeti sunacaktır.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.