Marka Tescili Ücretleri

marka tescili ücretleri

Günümüzde firmaların markalaşma çalışmaları artık büyük bir önem kazanmaktadır piyasaya sunulan ürün ve hizmetler, tüketicinin kolayca ürünleri tanıyabilmesi, diğer rakip ürünlerden ayırt edilebilmesi için bir marka adı altında piyasada bulunmaktadır. Bir markanın tüketicinin gözündeki imajı ne kadar kaliteli ve güvenilir olursa, o markanın satış oranları o kadar yüksek olmaktadır. Bu nedenle firmalar marka oluşturma süreçlerini büyük bir özen ve titizlikle tamamlamakta, bu konuda profesyonel ve deneyimli ajansları marka oluşumu konusunda görevlendirmektedirler. Firmalar büyük bir titizlikle yarattıkları markalarını marka tescili ile koruma altına almakta ve yabancı kişilerin izinsiz bir şekilde markanın ismini ya da ürünlerini kullanarak haksız kazanç elde etmelerini engellemeye çalışmaktadır. Marka tescili ise yapılan başvuru sonucunda Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılmaktadır.

Markaların firma ya da kişi adına tescil ettirilmesi için marka tescili ücretleri ödenmelidir. Markaların marka tescili yapmaması durumunda, markanın adını kullanarak kalitesiz ürün veya hizmet sunumunda bulunan kişilerin marka imajına yapacağı kötü etkinin yaratacağı maddi ve manevi zararlar göz önüne alındığında ödenecek olan marka tescil ücretleri oldukça cüzi miktarlarda olmaktadır. Marka tescilinin yapılması sayesinde, markanın ismi ve ürünleri firmanın izni olmadan kullanılamamakta ve böyle bir durum tespit edilirse, hukuki yollara başvurabilme hakkı doğmaktadır. Bu nedenle markanın piyasadaki imajının zedelenmesi ihtimali göz önünde bulundurularak marka tescili ücretleri ödenerek, marka tescilinin yaptırılması gerekmektedir.

Marka tescil ücretleri farklı harcama kalemlerini içerisinde barındırmaktadır. Marka başvuru ücreti, marka belge ücreti gibi harcama kalemleri ödemeler içerisinde yer alır. Marka başvuru ücretleri tek sınıflı marka, iki sınıflı marka ve üç sınıflı marka gibi kırkbeş ayrı sınıf üzerinden tespit edilmektedir. Her sınıf için ödenecek ayrı bir ücret bulunmaktadır. Eğer yapmış olduğunuz başvuru reddedilirse itiraz edebilmek için bir karara itiraz ücreti ödemeniz gerekmektedir. Marka tescili ücretleri harcama kalemleri içerisinde bulunan bu itiraz ücretini ödemediğiniz takdirde, itiraz etme hakkınız bulunmamaktadır. Siz de eğer marka tescil süreci ve ücretleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz bu konuda hizmet vermekte olan firmamız aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.