Patent Nasıl Alınır

patent nasıl alınır

Patent i kısaca özetlemek gerekirse, bir fikir sahibinin fikrini sahiplenme ve kullanma hakkıdır. Geliştirilmiş olan fikrin kullanılabileceğini göstermekte olan belgeye ise patent belgesi adı verilmektedir. Benzeri olmayan, yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilmiş olan fikirlerin neredeyse tamamı patent ile korunabilmekte, sahiplenilebilmektedir. Patent sahibinin izni olmadan geliştirilmiş olan fikir kullanılamamaktadır. Aksi bir durum söz konusu olduğunda ise patent sahibi yasal haklarından yararlanarak hukuki yollara başvurabilmektedir. Ülkemiz kanunlarında bulunan patent yasaları ile geliştirilen fikirler ve bu fikirlerin kullanılması koruma altına alınmaktadır. Bir ülkede ne kadar çok patent verilmişse, o ülkenin gelişimi o kadar yüksek olarak gözlemlenmektedir. Bu nedenle ülkeler fikir geliştirilmesi için yapılan çalışmaları desteklemekte ve fikir sahiplerinin haklarını korumaya önem vermektedir. Sizin de geliştirmiş olduğunuz bir fikriniz varsa ve fikriniz üzerinden izin vermediğiniz kişilerin haksız kazanç elde etmesini engellemek istiyorsanız patent başvurusu yapabilirsiniz. Patent nasıl alınır diye düşünüyorsanız, yazımızın devamını okuyarak bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Patent almak için başvurunuzu yapmadan önce mutlaka patent sorgulama yapmanız gerekmektedir. Patent sorgulama sayesinde sahip olduğunuz fikrin daha önce bir başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer fikriniz başka bir kurum ya da kişi tarafından kullanıldıysa patent tescil başvurunuz reddedilecektir. Bu nedenle mutlaka patent başvurusundan önce patent araştırması yapmalı ve fikrinizin daha önce kullanılıp kullanılmadığını tespit etmelisiniz. Araştırmalarınız sonucunda geliştirdiğiniz fikrinizin daha önce kullanıldığı sonucunu elde ederseniz, çalışmalarınızı başka noktalara kaydırarak ve bazı değişiklikler yaparak patent başvurunuzun reddedilmesinin önüne geçebilirsiniz.

Peki, patent nasıl alınır? Patent almak için Türk Patent Endüstrisine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuz sonucunda eğer geliştirmiş olduğunuz fikrinizin daha önce kullanılmadığı, bir benzerinin olmadığı tespit edilirse, kurum patent tescil talebinizi onaylayacaktır.

Patent sorgulama ve tescil edilmesi işlemleri son derece özenle ve profesyonel bir şekilde hareket edilmesi gereken bir süreci kapsamaktadır. Bu nedenle bu konuda size yardımcı olabilecek bir firma ile birlikte çalışmayı tercih edebilirsiniz. Kızılay Patent firması olarak deneyimli ve uzman ekibimiz ile birlikte patent nasıl alınır diye düşünmenize gerek kalmadan, her adımda sizin yanınızda olacak ve gerekenlerin titizlikle yapılmasını sağlayacağız.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.