Patent Tescili İçin Türk Patent Ofisi

türk patent

Gelişen teknoloji sayesinde artık araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilmek eski zamanlara göre çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak teknoloji her ne kadar kişilere fikirlerini geliştirme imkanı sağlasa da, sıfırdan bir fikir üretmek ve bu fikri geliştirmek hem maddi hem de manevi olarak zorlayıcı bir süreci de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle kişilerin ürettikleri fikirleri tescil ettirmeleri ve bu fikirlerin oluşumunda, gelişiminde hiçbir katkısı bulunmayan kişilerin izinsiz bir şekilde kullanarak haksız kazanç elde etmelerini engellemeleri gerekmektedir. Bunun için de fikir sahiplerinin Türk Patent Ofisi diye halk arasında isimlendirilen TPE aracılığı ile patent tescili almaları gerekmektedir. Patenti alınmış olan fikirler kişi ya da kurumların üzerine kaydedilmekte ve bu kişi ya da kurumun izni olmadan hiçbir şekilde kullanılmamaktadır. Patent sahibi olan kişi ya da kurumlar aksi bir durum yaşandığı takdirde ise hukuki yollara başvurulabilecek yasal haklara sahip olmaktadırlar. Türk Patent Ofisi diye halk arasında isimlendirilen TPE Türkiye içerisinde fikir geliştirme çalışmalarının desteklenmesi ve geliştirilen fikirlerin korunması amacıyla kurulmuş bağımsız bir kuruluştur.

Eğer geliştirmiş olduğunuz bir fikriniz varsa ve bu fikrin patentini almak istiyorsanız TPE’ ne patent tescili için başvurmanız gerekmektedir. Patentiniz tescil edilebilmesi için fikrinizin daha önce başka bir kişi tarafından kullanılmamış, tescil ettirilmemiş olması gerekmektedir. Böyle bir durumun tespit edilmesi halinde patent tescil talebiniz reddedilecektir. Bu nedenle diye halk arasında Türk Patent Ofisi isimlendirilen TPE aracılığı ile patent tescili başvurusu yapmadan önce patent sorgulaması yapmalı ve patentinizin tamamen özgün olduğundan emin olmalısınız. Patent sorgulaması sonucunda fikriniz daha önce kullanılmamışsa Türk Patent Ofisi ya da başka bir deyişle Türk Patent Enstitüsü patent tescil başvurunuzu onaylayacak ve fikrinizi sizin üzerinize kaydederek koruma altına alacaktır.

Ankara’da hizmet vermekte olan Kızılay patent firması, dilerseniz patent tescil süreciniz tamamlanana kadar her adımda size profesyonel olarak hizmet verebilmektedir. Firmamızın deneyimli ve uzman ekibi patent sorgulamasını sizin için yaparak, patent başvurunuzda herhangi bir sorun olup olmadığını tespit edebilir. Başvurunuzu yaptıktan sonraki her adımı düzenli bir şekilde takip ederek sizi bilgilendirir. Kızılay Patent firması Türk Patent Enstitüsü ya da başka bir deyişle Türk Patent Ofisi resmi vekil firmaları arasında yer almaktadır ve patent tescilinizin tamamlanması için her adımda size memnuniyetle hizmet vermek üzere tüm çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

 

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.