Türk Patent

türk patent

Gelişen teknolojik imkanlar sayesinde araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapılması oldukça büyük bir oranda kolaylaşmıştır. Teknolojik imkanlarla artık birçok firma yeni fikirler geliştirebilmekte ve geliştirdikleri bu fikirler sayesinde ürün ve hizmet kapasitelerini arttırabilmektedirler. Ancak teknoloji her ne kadar gelişmiş olursa olsun yeni bir fikir üretimi gerçekleştirmek ve üretilen bu fikri geliştirmek hem maddi hem de manevi olarak zorlu bir süreç almaktadır. Yoğun bir emek ve kaynak kullanımının söz olduğu fikir geliştirme süreci sonucunda firmalar ve kişiler, bu fikirlerin oluşumunda ve gelişiminde herhangi bir katkısı olmayan kişilerin izinsiz bir şekilde kullanması ve haksız kazanç elde etmesinden korumak zorundadırlar. Bu noktada ise Türk Patent Enstitüsü devreye girmektedir.

Türk Patent Enstitüsü, firmaların ve kişilerin geliştirdikleri fikri sermayelerini koruma altına almak üzere kurulmuş olan bağımsız bir kuruluştur. Türk Patent Enstitüsü fikir sahiplerine ya da firmalara patent belgesi vererek, uzun bir çalışma sürecinde oluşturmuş oldukları fikirleri üzerinde hak sahibi olmalarını sağlamaktadır. Böylece fikri sermayenin oluşum sürecinde hiçbir katkısı olmayan 3. Kişiler bu fikirleri kullanarak haksız kazanç elde edememektedirler. Böyle bir durumun yaşanması durumunda ise patent sahipleri hukuki yollara başvuracak yasal haklara sahip olmaktadır. Bu nedenle Türk Patent Endüstrisi fikri sermayeyi korumak üzere hizmet vermektedir. Böylece hem ülke gelişimine katkı sağlanmakta hem de patent sahiplerinin hakları korunmuş olmaktadır.

Eğer sizin de geliştirdiğiniz ve tamamen özgün olduğunu düşündüğünüz bir fikriniz varsa Türk Patent Enstitüsüne başvurarak patent tescili yaptırabilirsiniz. Patent için başvuru yapmadan önce mutlaka patent sorgulaması yaptırmalı ve fikrinizin daha önce başka bir kişi ya da kurum tarafından kullanılmadığından, tamamen özgün olduğundan emin olmalısınız. Özgün olmayan, daha önce kullanılmış olan fikirler TPE tarafından onaylanmamaktadır.

Türk Patent Enstitüsü bağlı işlem yapmaya yetkili vekil bir firma olan Kızılay Patent ile patent tescil sürecinizi kısa bir süre içerisinde, istediğiniz şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Firmamız, patent sorgulaması yaparak fikrinizin özgün olup olmadığını detaylı bir şekilde araştırır ve gerekli şekilde sizi yönlendirerek patent tescil başvurunuzda herhangi bir sıkıntı yaşamanızı engellemek üzere hizmet verir. Deneyimli ve uzman personelimiz, patent tesciliniz onaylanana kadar her adımı titizlikle denetleyerek, süreci profesyonel bir şekilde yönetir.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.