名前特許

名前特許

Günümüzde marka tescili sektöründe isim patent adı verilen bir kavram sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrı ayrı birbirinden iki farklı kavramı ifade etmek için kullanılan isim ve patent kelimeleri bir arada kullanıldığında ise aslında marka tescili kavramından söz edilmektedir. Marka tescilinin isim patent ifadesi ile ilişkisi aslında doğru bir ilişkidir. Patent ifadesi, İngilizce dilince tescil kelimesi ile aynı anlamdadır, isim ise bir markanın adını temsil etmektedir. Marka ise bir firmanın piyasaya çıkardığı mal ya da hizmetleri tanıtmak için kullanmakta olduğu ifade, sembol, sözcük ya da işaretleri ifade eder. Firma ismini ya da bir ürüne verilecek ismin markasının tescili alınabilmektedir, こうして isim patent ifadesi dilimize yanlış bir şekilde yerleşmiş bir ifade olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sıklıkla karşılaşılan isim patent ile anlatılmak istenen daha öncede belirttiğimiz gibi marka tescili kavramıdır. 商標登録, bir ürünün ya da hizmetin tüketiciye tanıtılması için kullanılan markanın isminin bir kişi ya da kuruluş üzerine kaydettirilmesi işlemidir. Marka tescilinin yapılması sayesinde markanın ismi ya da ürünler tescil sahibinin izni olmadan yabancı kişiler tarafından haksız kazanç elde edilmesi için kullanılamamaktadır. Aynı zamanda bu kişiler kalitesiz mal üreterek markanın imajına zarar verebilmektedir. Bu nedenle firmalar marka tescili yaparak, ileride uğrayabilecekleri maddi ve manevi zararları önceden engelleme imkanına sahip olmaktadırlar. Yapılan tüm çalışmalara rağmen tescil edilmiş marka, izinsiz bir şekilde kullanılıyor ise tescil sahibi hukuki yollara başvurma hakkına sahip olmaktadır.

Marka tescili için yapılan başvuru sürecinde markanızın başka markalarda benzerliklerinin olup olmadığının tespit edilebilmesi için yapılan marka sorgulaması ve marka tescili kontrol işlemleri son derece dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bu nedenle marka tescili konusunda profesyonel ve deneyimli bir ekibe sahip olan firmalar ile birlikte çalışmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Eğer birlikte çalıştığınız firma; isim patent ya da başka bir deyişle marka tescili işleminden önce markanın müsait olup olmadığı hakkında sizi bilgilendirmiyorsa; ne yazık ki tercih ettiğiniz firmanın size pek yardımcı olamayacağını söyleyebiliriz.

Marka tescil işlemlerinizin profesyonel bir şekilde, deneyimli kişiler tarafından takip edilmesi için Kızılay Patent firması olarak verdiğimiz hizmetlerden faydalanabilir, markanızın tescilini doğru bilgiler ve yönlendirmeler içerisinde alabilirsiniz.

# あなたが対象となり得ます

お問い合わせ

電話番号 : 0 312 417 41 77
ファックス : 0 312 229 36 79
車 : 0 542 417 41 77
メール : bilgi@kizilaypatent.com.tです
スカイプ : kizilaypatent

    ADDRESS

    Baytマヘル. Ceyhun アティフ・カンスカドミウム. レビュー広場 130 /36 Çankaya - アンカラ

    オンライン申込書
    チャットを始める
    こんにちは? Whatsappですぐにチャットを開始できます.