Что патентная?

Что патентная ?

патент, совместно с общественностью в обмен на изобретение, которое является монополистом предоставляется в течение ограниченного времени для удовлетворения общественного.

Так более описательный язык; Продуцировать определенное время авторы настоящего изобретения изобрели продукт, использование, право на продажу или импорт. Bu hakkı gösteren belgeye de “патент” denir. почти все с изобретением находятся в пределах объема патентной защиты. Invention все права продукта или системы производится патентообладателя использовать без его разрешения.

патент, К продукту по изобретению или, изобрел продукт для продажи, маркетинг, репродукция, Настройка приведения официального названия документа и привилегия в таких областях, как производство аналогичного.

Özellikle buluş sahiplerinin en çok merak ettikleri konuların başında что такое патент konusu gelmektedir. Sizler de eğer что такое патент sorusunun cevabını öğrenmek isterseniz makalemizin devamını okuyunuz.

Makineler, araçlar, aygıtlar, kimyasal bileşikler ve işlemleri ile her türlü üretim yöntemleri, patent korumasının kapsamındadır.

Patent Yasalarının amacı; buluş yapmayı, yenilikleri ve yaratıcı fikri faaliyetleri teşvik etmek için gerekli olan korumayı ve buluşlarla elde edilen teknik çözümlerin sanayide uygulanmasını sağlamaktır. Verilen patentler ve bunların sanayide uygulanması ile teknik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleşmesi sağlanır. Sanayi alanında gelişmiş ülkelerde verilen patent sayılarının yüksekliği bu düşüncenin doğruluğunu kanıtlamaktadır.

Türkiye’de patent verme yetkisi, Türk Patent Enstitüsü’ne aittir.

Patent verilmeyecek konular ve buluşlar:

Bulduğumuz ürünün veya yöntemin, her ne ise, buluş basamağı içerip içermediğini anlamak için kullandığımız kriter şöyle izah edilebilir:

Her buluş teknik bir probleme çözüm içermektedir. Her buluşçu da böyle bir probleme çözüm öneren kişi olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte bu önerilen çözüm, tekniğin bu alanında uzman bir kişiye aşikar bir çözüm ise buluş aşaması içermediği kabul edilir ve patent alamaz. Kullanılan kriter kısaca böyle anlatılabilir.

Сфера применения настоящего Декрета-закона остаются за пределами, потому что они не отвечают требованиям, перечисленным ниже

  • открытия, научные теории, математические методы;
  • Его ум, планы, связанные с коммерческой деятельностью и игр, Процедуры и правила
  • Литература и искусство, научные работы, Произведения, имеющие эстетические качества, компьютерная программа
  • Обобщение информации, регулирование, технический аспект относится к способам, представленных и передаются без
  • люди с телом человека или животным, которые должны применяться к хирургическим процедурам и лечению, диагностические методы, связанные с телом животного

Bu maddenin birinci fıkrasının (е) bendindeki hüküm bu usullerin herhangi birinde kullanılan terkip ve maddeler ile bunların üretim usullerine uygulanmaz.

Bu maddenin birinci fıkrasında sayılanlar için münhasıran koruma talep edilmesi halinde patent verilmez

Aşağıda belirtilen buluşlar patent verilerek korunmaz

  • Konusu kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı olan buluşlar.
  • Bitki veya hayvan türleri veya önemli ölçüde biyolojik esaslara dayanan bitki veya hayvan yetiştirilmesi usulleri

Türkiye’de iki çeşit patent koruması bulunmaktadır. Biri Patent tescili diğeri ise faydalı model tescilidir. Patent tescili ise kendi arasında ikiye ayrılmaktadır.

  • İncelemeli Patent (Время защиты : 20год)
  • İncelemesiz Patent (Время защиты : 7год)
  • Faydalı Model (Время защиты : 10 год

Patent neden alınır?

Umarız что такое патент konusu anlaşılmış ve patentin neden alınması gerektiği de o şekilde anlaşılacaktır. Öncelikle şu unutulmamalıdır. патент üretme hakkı sağlamaz. патент ürettirmeme hakkı sağlar. Yani patent sahibi isterse o ürünü yalnızca kendisi üretir. Ya da istediği kişiye / firmaya o ürünü üretme ve ya satma hakkı verir. патент ya da Faydalı model tescili kanunda (551 Sayılı KHK) aynı haklara sahiptir, ancak uygulamada ya da belge sürecinde bazı farklılıklar bulunmaktadır.

Patent ya da Faydalı Model’in sağladığı faydalar;

  • Sektörde tekel olma hakkı
  • Alternatif gelirler elde etme (Lisans vererek)
  • патент bir değerdir, prestijdir.
  • Patentten doğan haklara tecavüz sayılan fiilerden birinin gerçekleşmesi durumunda patentten doğan hakların kullanılması. (551 Sayılı KHK 10. Kısım Madde 136)

Bir buluşa patent ve ya faydalı model başvurusu yapmamanın oluşturabileceği sıkıntılar;

  • Bir buluşa патент başvurusu yapılmadığında ve o buluş satılmaya başlandığında “yenilik” vasfını kaybetme riski ile karşı karşıyadır. Yani bu durum bir gün başvuru yapılmak istendiğinde satışı yapılan ürün için yapılacak başvuruda yeni olmadığı gerekçesi ile patent alınamama riski oluşturacaktır. Dolayısı ile bir buluş için; satışı yapılmadan Patent / Faydalı Model başvurusu yapılmalıdır.
  • Buluşun satışı yapıldıktan sonra taklit ürünlere herhangi bir yaptırım yapamama durumu ortaya çıkaracaktır.
  • Satışı yapılan buluş için bir başka şahısın Patent ya da Faydalı Model başvurusu yapması durumunda, aksi ispatlanamadıkça o buluş için verilecek hak sahipliğinin bir başkasına geçmesi durumuyla karşılaşmak.

таким образом патент ve ya Faydalı Model kriterlerini sağlayan her buluş için öncelikle patent başvurusu yapılması gereklidir.

Umarız sizler de что такое патент sorusunun cevabını makalemiz okuyarak anlamışsınızdır. Если что такое патент konusu ile ilgili kafanıza takılan her hangi bir konu olursa diğer makalelerimizi okuyabilir ya da hiç çekinmeden sadece soru sormak için bile bizleri 0312 417 41 77 nolu telefon numaramızdan arayabilirsiniz.

# Вы можете быть интересны

КОНТАКТЫ

телефон : 0 312 417 41 77
факс : 0 312 229 36 79
автомобиль : 0 542 417 41 77
E-mail : bilgi@kizilaypatent.com.t является
Skype : kizilaypatent

    АДРЕС

    Bayt Maher. Джейхун Атиф Канзу Cad. обзор Плаза 130 /36 Чанкая - Анкара

    ONLINE ЗАЯВКА
    Начать Чат
    привет как мы можем вам помочь? Вы можете сразу же начать общаться в WhatsApp.