Madrid Protokolü

Madrid Protokolü Kapsamında Uluslararası Marka Tescil Başvurusu

Madrid Protokolü kapsamında uluslararası marka tescil başvurusu, halk arasında bir başka deyişle kısaca söylemi olan Madrid başvurusu olarak adlandırılır.

Madrid başvurusu, yurtdışında tescil yaptırmak isteyen marka sahiplerinin en çok tercih ettiği yurtdışı marka tescil yöntemidir. Madrid Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilmek istenen yurtdışı başvurusu aynı anda birçok ülkede markanın tescil edilebilmesine imkân sağlar. Madrid Protokolü kapsamında uluslararası marka tescil başvurusu yani Madrid başvurusu ile tek bir ofis aracılığıyla, tek bir form kullanılarak, tek bir dilde, tek bir ücret ödeyerek, tek bir başvuru yapılır. Ayrıca yapılan protokolü ile birden çok ülkede, tek bir tescil no, tek bir yenileme tarihi ile birden çok tescil elde edilebilir. Süreç ulusal başvurularda işleyişi nasılsa (yayın, itiraz, süreler) uluslararası tescilde de aynı şekilde işler.

Madrid Protokolü kapsamında uluslararası marka tescil başvurusunda, tescili istenen ülkeden 18 ay içinde red kararı gelmezse tescil edilmiş sayılır. Madrid protokolünün sağladığı bir diğer kolaylık başvurudan sonra CTM ülkeleri de seçilerek tescil talep edilebilir. Madrid başvurusunda yazışmalar WIPO ile yapılır.

Madrid Protokolü kapsamında uluslararası marka tescil sisteminin, CTM başvurusundan farklı olarak markanın çıkış yaptığı ülkede tescil başvurusu yapılmış veya tescil edilmiş olma zorunluluğu vardır.

Uluslararası ülkesel marka tescili ve Madrid Protokolü kapsamında uluslararası marka tescili konusunda bilgi danışmak ve yurtdışında marka tescili yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.