Patent Araştırması

Patent araştırması her patent başvurusu öncesi yapılması gereken bir ön çalışmadır. Araştırması yapılacak olan patent konusu ürün ile ilgili bir ön çalışma yapmak daha sonradan ciddi maliyetlerden kurtulmak için oldukça büyük önem taşımaktadır

Patent araştırması; yaklaşık 50 milyondan fazla patent dokümanı içerisinden gerçekleştirilmektedir. Yani başka bir deyişle samanlıkta iğne aramak gibidir. Milyonlarca dokümanın elenerek konunuzla alakalı en yakın dokümanların tespit edilmesi profesyonelce yapılması gereken bir iştir. Konusunda uzman mühendislerin yapacağı bu işlem; yapılması düşünülen her türlü ürün öncesi gerçekleştirilmelidir. Patent araştırması; ağırlıklı olarak patent başvuruları öncesinde tercih edilmektedir. Ancak arge çalışmaları öncesinde, fikri ve sınai haklar davaları durumlarında ve benzeri birçok durumda patent araştırması na ihtiyaç duyulmaktadır.

Patent araştırması; gerek ücretli veri tabanlarında gerekse ücretsiz veri tabanlarda; IPC ismi verilen uluslararası patent sınıflamasına göre ve konu ile ilgili anahtar kelimelerin kombinasyonları ile gerçekleştirilmektedir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için patent araştırması nasıl yapılır başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

Kızılay Patent Tescili ve Mühendislik Ofisi olarak biz; her bir patent başvuru işlemi sırasında araştırma gerçekleştirmekteyiz. Eğer ki başvuru yapmayı düşündüğünüz konu ile ilgili bir doküman ya da benzer bir durum var ise bu konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak sizlere profesyonel anlamda danışmanlık yapmaktayız.

Sizler de bizden gerek patent başvurusu gerekse patent araştırması hizmeti almak isterseniz; bizimle iletişime geçiniz ve Türkiye’nin neresinde olursanız olun sizlere her türlü desteği vermekten onur duyarız.

Ayrıca bu konularla ile ilgili diğer makalelerimizi okumak isterseniz aşağıdaki konu başlıklarına ve linklere tıklamanız yeterli olacaktır.

 “Patent başvuruları öncesi patent araştırması” başlıklı makalemiz

Teknolojik gelişmelerin takibi için patent araştırması” başlıklı makalemiz

Arge çalışmaları öncesinde patent araştırması” başlıklı makalemiz

Dava durumlarında patent araştırması” başlıklı makalemiz

Amerika’yı tekrardan keşfetmemek için patent araştırması” başlıklı makalemiz

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.