Patent Başvuruları Öncesi Patent Araştırması

Patent başvuruları öncesi patent araştırması yapmak, yapılacak en doğru işlemdir. Ancak patent başvuruları öncesi patent araştırması yapılan araştırma, araştırmanın doğruluğu adına %100 sonuç vermemektedir.

Çünkü, patent başvurularında gizlilik taşıyan süreçler bulunmaktadır. Ayrıca Arapça, Çince, İbranice, Rusça gibi dillerde yapılan patent başvurularında konunun tam olarak algılanması oldukça meşakkatli ve masraflı bir süreçtir. Ancak yine de bir ön araştırma çalışması yapmak patent tescili süreçlerinde yaşanacak maliyetleri düşürecektir. Hatta bazı durumlarda var olan bir ürün için patent ya da faydalı model başvurusu yapılmasının önüne geçecektir.

Patent başvuruları başvuru yapılmasına müteakiben uluslararası akredite ofisler tarafından araştırılmaktadır. Bu araştırma patentin olumlu ya da olumsuz olması anlamı taşımamaktadır ama patent süreci için bir ön bilgi oluşturacaktır.

Kızılay Patent Olarak gerçekleştireceğimiz ön araştırmalar %100 kesin sonuç vermese de patent sürecinin akıbeti için önemli rol oynamaktadır.

Ayrıca Kızılay Patent olarak biz her başvuru öncesinde bir ön araştırma yapmaktayız. Eğer ki yaptığımız ön araştırma da başvuru yapacağımız buluşa benzer başvurular söz konusu ise bu durumu müvekkillerimize bildirmekteyiz. Benzer başvurulardan farklarımız ne ise ona göre başvurularımıza yol haritası çizmekteyiz ya da birebir benzer bir dosya bulduysak müvekkilimizin daha fazla para harcamaması adına yolun başındayken başvuru yapmamasını sağlamaktayız.

Kızılay Paten Olarak bizim tavsiyemiz her başvuru öncesi bir patent araştırması yapmak ya da bir arama motorlarında bir ön araştırma yapmaktır.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.