Patent Fiyatları

Patent Fiyatları | Patent ücretleri | Paten maliyetleri | Patent teşvikleri

Patent fiyatları, patent ya da faydalı model fiyatları şeklinde değerlendirilmelidir. Patent fiyatları nı etkileyen faktörler; başvuru harcı, başvuru ve vekillik ücreti, gerek varsa tercüme giderleri, araştırma ve inceleme ücretleri, belge ücreti ve yıllık harçlar şeklindedir. Faydalı model fiyatları nı etkileyen faktörler ise başvuru harcı, başvuru ve vekillik ücreti, belge ücreti ve yıllık harçlar şeklindedir.

Genellikle buluş sahipleri patent fiyatları ne kadardır? Patent maliyetleri nasıldır? Gibi sorular sormaktadırlar kendi kendilerine, ancak bu soruların cevapları için yapılacak olan buluş ve başvuru şeklinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca yapılacak olan fiyatlandırma başvuru, süreç boyunca ve tescil durumunda diye değerlendirilmelidir.

Patent fiyatları içerisinde bulunan ilk kalemlerden birisi olan başvuru harcı: patent başvurusu için Türk Patent Enstitüsü’ne ödenmesi gereken ücrettir. Yıllık olarak bu ücret üzerinde Türk Patent Enstitüsü bazı zamlar uygulamaktadır.

Patent fiyatları içerisinde bulunan diğer bir kalem olan tercüme gideri: patent başvurularında, başvuruların uluslararası kabul gören ofislerden birinde araştırılması gerekmektedir. Bu araştırma için de başvuru için hazırlanan teknik dosyalama olan tarifname ve istemlerin tercüme edilmesi gerekmektedir. Tercüme bizzat tarafınızca yapılabileceği gibi bir tercüme ofisi ile de gerçekleştirilebilir. Ancak yapılacak çevirinin birebir olması gerekmektedir. Ayrıca faydalı model başvuruları araştırılıp incelenmediği için bir tercüme masrafı oluşmamaktadır.

Patent fiyatları içerisinde bulunan diğer bir kalem olan vekillik ücreti gideri: Patent başvuruları bizzat tarafınızca yapılacağı gibi bir vekil / vekil firma aracılığı ile de gerçekleştirilebilir. Ancak patent başvurularının çok teknik bir konu olması sebebiyle vekil / vekil firma aracılığı ile başvuruların gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Vekillik fiyatı nı belirleyen en önemli faktör başvuru için gerekli teknik dosyalamanın yapılmasıdır. Ayrıca vekil / vekil firma başvuruyu takip etmekte ve süreçleri yönetmektedir. Bir patent başvurusunun 2-4 yıl gibi bir faydalı model başvurusunun 1 yıl gibi bir sürede belgeye bağlandığı düşünüldüğü zaman vekillik ücretinin patent fiyatları içerisindeki yeri daha iyi anlaşılmaktadır.

Patent fiyatları içerisinde bulunan diğer bir kalem olan araştırma ve inceleme ücretleri: Araştırma ve inceleme fiyatları başvuru anında gerçekleştirilmemektedir. Başvuru yapıldıktan sonra ilgili patent başvurusuna bir şekli uygunluk verilmektedir ve bu uygunluktan sonra başvurunun araştırılması ve incelenmesi gerekmektedir ve bu araştırma ve incelemelerin belli bir ücreti bulunmaktadır. Bu ücretlerde patent fiyatları içerisinde sayılmaktadır. Ancak başvuru anında ödenen bir fiyat olmadığından ve bu konu ile ilgili Tübitak’ın teşvikleri bulunmasından ötürü, patent fiyatları na çok büyük bir etkisi yoktur. (TÜBİTAK teşviği ile ilgili bilgi için 1602 Patent Destek Programı başlıklı habere tıklayınız.) Biz Kızılay Patent olarak her zaman müşterilerimizi her türlü teşvikten yararlanacak şekilde yönlendiriyoruz.

Patent fiyatları içerisinde bulunan diğer bir kalem olan yıllık harçlar: Patent başvuruları için belli yıllık harçlar bulunmaktadır. Bu yıllık harçlar cüzzi oranlarda başlayıp daha sonra artarak ilerlemektedir.

Patent fiyatları içerisinde bulunan diğer bir kalem olan belge ücreti: Patent ya da faydalı model başvurusu belgeye bağlandığı zaman TPE’ye bir belge ücreti ödenmektedir. Bu belge ücreti ilgili yılki fiyatlara göre belirlenmektedir.

Patent fiyatları; özellikle son dönemlerde Tübitak – KOSGEP tarafından verilen destekler sayesinde sanıldığı kadar yüksek seviyelerde değildir. Ayrıca patent fiyatları nın değerlendirilmesi için öncelikle patent belgesi alındığı takdirde patente konu buluşların sahip oldukları haklara bakılması gerektiği ise unutulmamalıdır.

Siz de eğer ki patent ya da faydalı model’e konu bir ürününüz var ise; mutlaka bizi arayın ve konu ile ilgili sizi bilgilendirelim ve güncel patent fiyatları nı sizinle paylaşalım.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.