Patent Vekili ya da Danışmanı ile görüşülmeden önce

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1247″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”300×150″][vc_column_text]Patent Vekili ya da Danışmanı ile görüşülmeden önce

 

Patent / Faydalı Model başvuruları bizzat tarafınızca hazırlanabileceği gibi bir vekil aracılığı ile de yapılabilmektedir.

Doğru bilgilendirilmelisiniz !

Bir başvurunun vekil bir firma ile ya da danışman bir firma ile başvurusunu hazırlamadan önce; karşı tarafın konuya olan bilgisini test etmenizde fayda vardır.

Bilindiği üzere Patent / Faydalı model belge süreçleri oldukça uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Eğer ki size süreç hakkında tüm bilgi verilmiyor ise bir şeyler saklanıyor demektir. Görüşme sonrasında Türk Patent Enstitüsü web sitesinden karşı tarafın konu hakkındaki bilgisi test edilebilir.

Tarifname uzman kişiler tarafından hazırlanmalıdır !

Bu açıklamaların amacı; Patent / Faydalı model belgelerinin belge süreçlerinin uzun olmasıdır. Yani bugün yapılan bir başvuru şekli uygunluk aşamasını geçerse en az 1 ile 3 sene arasında bir sürede sorun ile karşılaşılmaktadır. Dolayısı ile konu hakkında gerçekten bilgisi olan kişilerden yardım alınız.

Korunan unsur ya da işlem adımlarını bilmelisiniz !

Eğer ki herhangi firma ile bir Patent / Faydalı model başvurusu hazırlanması durumunda iseniz; Hazırlanan tarifnamede size hangi unsur ya da işlem adımlarının korunduğunu belirtmelerini rica ediniz.

%100 Belgeyi alırız diye bir şey yok !

Patent ve ya Faydalı modellerde gizli olan süreçler söz konusudur. Örneğin bir patent başvurusu 18 ay yayınlanmadan bekletilebilir. Bu durum o başvurunun yapılan araştırmalarda görülememesi anlamı taşımaktadır. Ayrıca “yenilik” kriterini sağlamayan bir belge, belge almışsa dahi mahkeme yoluyla iptal edilebilir. Bu yüzden %100 belge alırız. %100 bu ürün yenidir gibi laflara inanmayınız. Dünyanın herhangi bir yerinde başvuru tarihinden önce yayınlanan bir doküman var ise bu durum o başvuruyu / belgeyi sıkıntıya sokabilmektedir.

Bu başvuru ile tüm dünyada bu ürün korunmaktadır!

Patent / faydalı model başvurularında koruma sadece başvuru yapılan ülkede geçerlidir. Korunması istenen her ülkeye ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmektedir. Ancak işlem süreçlerini ve ücretleri azaltan toplu başvuru sistemleri bulunmaktadır. Dünya patenti diye bir şey yoktur.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1249″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”400×200″ img_link=”https://www.kizilaypatent.com.tr/iletisim”][/vc_column][/vc_row]

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.