Marka Sorgulama ile Sorunsuz Marka Tescili Gerçekleştirebilirsiniz

Marka, girişimcilerin üretim faktörlerini, emek ve sermayeleri bir araya getirerek üretimini gerçekleştirdikleri mal ya da hizmetlerin tüketiciler tarafından ayırt edilebilmesini ve algılanmasını sağlamak üzere oluşturulan işaret, şekil ya da ifadeler olarak tanımlanmaktadır. Marka sahibi olan girişimciler, markalarını kayıt ettirmeli ve tescil ettirmelidirler. Türkiye sınırları içerisinde yapılan marka tescilleri Türk Patent Endüstrisi aracılığı ile yaptırılmaktadır. Marka tescil başvurusu yaptırılmadan önce ise mutlaka markanın sorgulama işlemi yapılmalıdır.

Marka sorgulama tescili için başvurulacak olan markanın, kanun ve yönetmeliklerde yer alan mal ve hizmet sınıfları göz önünde bulundurularak, Türkiye içerisinde tescillenmiş tüm markalar ve tescilinin yapılması için başvurulan markalar arasında yapılan bir sorgulamadır. Bu sorgulama aracılığı ile ürün ya da hizmetlerin tüketiciler tarafından algılanması için oluşturulan markanın başka bir başka girişimciler tarafından tescil ettirilip ettirilmediği ve markanın işaretinin diğer markalardan farklı olup olmadığı tespit edilebilmekte böylece marka sahipleri oluşabilecek risklere karşı korunabilmektedir.

Firmalar markalaşma süreçleri içerisinde mutlaka bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan marka firmaları ve ya patent firmaları ile birlikte çalışmalıdırlar. Firmaların logo ve kurumsal kimlik oluşumlarını en uygun şekilde gerçekleştirdikten sonra, patent firmaları ise marka sorgulama konusunda girişimcilere yardımcı olacaktır. Markalaşma sürecinde özellikle patent firmalarının profesyonel hizmetinden faydalanmak son derece önemlidir. Çünkü marka başvurusu süresi içerisinde daha önceden tescil edilmiş olan bir marka için başvuru yapılabilir ve bu durum daha önceden yapılmış olan tüm çalışmaların boşa gitmesi, maddi ve manevi olarak kayıplar yaşanması anlamına gelmektedir. Markalaşma süreci içerisinde bir patent firması ile birlikte çalışmak tüm bu kayıpların yaşanması riskini ortadan kaldırmakta, marka sorgulama sayesinde oluşturulan markanın geçerliliği sorgulanacak ve markalaşma süreci son derece sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

Kızılay patent firması olarak uzun zamandır müşterilerimize markalaşma süreçlerinin verimli şekilde tamamlanabilmesi için profesyonel bir hizmet vermekteyiz. Müşterilerimiz için özenli bir şekilde marka sorgulama işlemlerini tamamlamakta ve oluşabilecek riskli durumları önceden tespit ederek engelleyebilmekteyiz. Tescil ettirmek istediğiniz markanın bu güne kadar tescil edilen markalar arasında bir benzerinin olup olmadığı, eğer varsa hangi firmaya ait olduğu marka sorgulama sayesinde kolayca tespit edilebilmektedir. Elde edilen sonuçlar uzmanlarımız tarafından özenle yorumlanacak ve yapılması gerekenler konusunda size detaylı bilgi verilecektir. Yurt içi marka tescilleri dışında yurt dışında yapılacak olan marka tescilleri için de profesyonel bir hizmet alarak marka sorgulaması yapılması gerekmektedir. Yurt dışı marka tescillerinde de yurt içi marka tescillerinde oluşabilecek olan riskler bulunmaktadır. Bu nedenle hem yurt içi hem de yurt dışı marka tescil başvurunuzu yapmadan önce Kızılay Patent firması aracılığı ile marka sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilir ve markanızın tescilini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilir, ileride oluşabilecek riskleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Eğer yepyeni bir marka oluşum süreci içerisindeyseniz ve uzun zamandır sürdürdüğünüz markalaşma sürecinizi tamamladıysanız firmamızla iletişim kurabilir ve markanızı tescil ettirmek için başvurunuzu yapmadan önce marka sorgulama yaptırarak, yaptığınız tüm çalışmaların boşa gitmesini engelleyebilirsiniz. Eğer marka sorgulama sayesinde elde edilen sonuçlara göre tescil başvurunuzu yapmadan önce yapmanız gereken değişiklikler varsa bunları kolayca tespit edebilir ve markalaşma sürecinizin tam olarak istediğiniz şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Marka sorgulama sayesinde maddi ve manevi kayıplar yaşamanızı önceden engelleyebilir ve uzun zamandır tamamlamak için uğraştığınız markalaşma çalışmalarınızdan verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim numaralarımız aracılığı ile bize kolayca ulaşabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.