Markapatent Profesyonelliğin Bir Göstergesi midir?

Eğer bir girişimci olarak ihtiyacınız olan üretim faktörlerini, emek ve sermaye ile bir araya getirerek tüketicilere yeni bir mal ya da hizmet sunacaksanız, tüketicilerin ürün ya da hizmetlerini algılayabilmesi ve tanıyabilmesi için bir marka oluşumu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Markanızın oluşum sürecini tamamladıktan sonra Türk Patent Enstitüsüne başvurarak gerekli olan marka tescil işlemlerini tamamlamalı ve markanızı koruma altına almalı, başka bir firmanın sizin markanızı haberiniz olmadan kullanarak haksız yere kazanç elde etmesini engellemelisiniz. Marka tescil sürecinizde aynı zamanda marka sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, oluşturduğunuz markanın daha önceden başka bir firma ya da kişi tarafından tescil edilip edilmediğini öğrenmelisiniz. Eğer markanız daha önceden tescil ettirildiyse, bazı değişiklikler yapmadan ne yazık ki onay alamazsınız. Bu nedenle marka oluşumu ve marka sorgulama sürecinde bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan patent firmaları ile birlikte çalışmalı ve uzmanlardan gereken yönlendirmeleri almalısınız.

Marka tescili sektöründe yaygın olarak kullanılmakta olan markapatent kavramı bulunmaktadır. Marka tescili konusunda uzman olmayan kişiler tarafından kullanılan ve resmi olarak herhangi bir anlamı bulunmayan markapatent terimi ile aslında marka tescili ifade edilmek istenmektedir. Bu alanda yeterli bilgi ve birikime sahip olmayan kişiler tarafından sıklıkla kullanılan bu terim yanlış bir ifade şeklidir. Bu nedenle marka tescili süresi içerisinde birlikte çalıştığınız kişilerin markapatent terimini kullanıp kullanmadığına dikkat etmeli ve bu ifadeyi kullanan firmaların size markanızın onaylanması için profesyonel bir hizmet veremeyeceklerini bilmelisiniz. Hiçbir resmi anlamı olmayan bu terim tamamen profesyonel olmayan kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Markapatent ifadesini kullanan kişiler aslında marka tescili kavramından söz etmektedirler. Marka tescili ise yukarıda da ifade ettiğimiz gibi uzun bir zaman boyunca emek verdiğiniz, maddi ve manevi olarak oluşumu süresince katkı sağladığınız markanızın korunmasını sağlamaktadır. Eğer markanızın tescili gerçekleşirse, bu marka tamamen size ait olacak ve başka kişi ya da kurumlar sizin izniniz olmadan markanızı haksız kazanç elde edebilmek için kullanamayacaklar, kullanmaları durumunda ise elde edilen haksız kazançları engelleyebilmek için yasal haklara sahip olacaksınız. Bu nedenle markanızı tescil ettirebilmeniz, ileride oluşabilecek sıkıntılı durumları engelleyebilmeniz için son derece önem vermeniz gereken konular arasında bulunmaktadır. Marka tescili almak için ise bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan firmalar ile birlikte çalışmanız size oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Sektör içerisinde profesyonel olmayan bir şekilde markapatent ile ifade edilmekte olan marka tescilini alabilmeniz için oluşturduğunuz markanın isim, logo vb. detaylarının başka markalarınki ile aynı ya da benzer olmaması gerekmektedir. Eğer bir benzerlik varsa marka tescili başvurunuz reddedilecektir ve bu durumda sizin hem maddi hem de manevi olarak kayıplara uğramanıza sebep olacaktır. Markalar arasında bir benzerlik olup olmadığının tespit edilebilmesi için ise marka sorgulama işlemi gerçekleştirilmekte ve böylece marka tescili için başvurmadan gereken değişiklikleri yaparak marka onayınızın herhangi bir engele takılmasının önüne geçilebilmektedir. Ancak marka sorgulaması ve bu sorgulama sonucunda elde edilen veriler bu konuda deneyimli kişiler tarafından yorumlanmalıdır. Bu nedenle birlikte çalıştığınız patent firmasının profesyonel ve deneyim sahibi olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun için ise markapatent ifadesini kendinize bir kıstas olarak belirleyebilirsiniz.

Uzun yıllardır müşterilerine marka tescili ve marka sorgulama konularında kaliteli bir hizmet vermekte olan Kızılay patent firmamıza, marka tescilinizin onaylanması için rahatlıkla güvenebilirsiniz. Firmamızın profesyonel ekibi sizi en doğru şekilde yönlendirecek ve markanızın tescil edilmesi için yapılması gerekenler konusunda size yardımcı olacaktır.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.