Sorunsuz Patent Tescili İçin Patent Sorgulama Şart

Ülkemizde dahil tüm dünya genelinde artık şirketlerin fiziki sermayelerinin yanı sıra fikri sermayelerine de oldukça büyük bir önem verilmektedir. Eğer firma olarak yeni bir fikri sermaye geliştirme süreci içerisinde iseniz ve geliştirdiğiniz bu fikri sermaye için bir patent başvurusunda bulunacaksanız, mutlaka önce patent sorgulama yapmalı ve geliştirmiş olduğunuz fikrin bir benzerinin olup olmadığını başvurunuzu yapmadan önce öğrenmelisiniz. Böylece eğer sorgulama sonucunda olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalırsanız araştırma ve geliştirme çalışmalarınızı vakit kaybetmeden ve gereksiz harcamalar yaparak bütçenizi zedelemeden başka alanlara kaydırabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Yapmış olduğunuz AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirmiş olduğunuz patentlerinizi ise mutlaka tescillettirmelisiniz. Patent sorgulama sadece Türkiye içerisinde değil tüm dünya genelinde tescillenmiş patentler arasında yapılmakta olan bir sorgulama işlemidir. Bu nedenle sorgulama işleminden verimli ve kesin sonuçlar alabilmek için bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan patent firmaları ile birlikte sorgulama işlemini yapmaya özen göstermelisiniz.

Patent sorgulama sayesinde patent dokümanları detaylı bir şekilde araştırılmakta ve incelenmektedir. Patent dokümanları kısaca teknik sorunlar için bulunan çözümlerin ve bu çözümlere ait eski uygulamaların açıklandığı dokümanlar olarak açıklanabilir. Dünya genelinde sanayi alanlarına ait olan teknik bilgilerin yaklaşık olarak % 80’i patent dokümanlarında yer almaktadır. Sahip olunan patent dokümanları arasında patent sorgulama yaparak ise AR-GE çalışmalarının hangi konularda yapılması gerektiği konusunda detaylı bilgiler edinilebilmekte, aynı zamanda süresi dolmuş ve artık topluma hibe edilmiş olan patentlerin hangi patentler olduğu da tespit edilebilmektedir. Patent sorgulama sayesinde eğer sizin geliştirmiş olduğunuz fikir daha önce başka kişiler tarafından kullanıldıysa öğrenebilir ve çalışmalarınızı başka alanlara kaydırarak patent başvurusu yapabilecek orijinal fikirler oluşturabilirsiniz.

Patent sorgulama ile aynı zamanda daha önce hangi uygulamaların yapıldığını, neyi üretebileceğinizi, neyi üretmemeniz gerektiğini, firmaların hangi patentlere sahip olduğunu, ithal ya da ihraç ürünlerinizde herhangi bir patent engeline takılıp takılmayacağınız gibi sorulara kolaylıkla cevap alabilir ve çalışmalarınızı elde ettiğiniz verilere göre yönlendirebilirsiniz.

Firmaların AR-GE çalışmaları için son derece verimli bilgiler edinmelerini sağlayan ve yönlendirici bir rol oynayan bu sorgulama mutlaka profesyonel patent firmaları ile birlikte gerçekleştirilmelidir. Bu sayede elde edilen veriler uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde yorumlanabilecek ve firmaların çalışmalarını hangi yönde ilerletmeleri gerektiği konusunda yönlendirme yapılacaktır. Kızılay patent firması olarak uzun yıllardır müşterilerimize patent sorgulama alanında kaliteli bir hizmet vermekte, firmaların patent başvurusu yapmadan önce ileride oluşabilecek maddi ve manevi kayıplarının engellenmesini sağlamaktayız. Eğer sizde bir fikri sermaye geliştirme aşaması içerisindeyseniz firmamıza başvurarak patent sorgulama yapılmasını sağlayabilir ve geliştirdiğiniz fikrin daha önce başka bir firma ya da kişi tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz. Böylece patent başvurusu yapmadan önce fikrinizin tamamen size ait olduğundan emin olarak başvurunuzu yapabilir ve oluşabilecek zaman ve maddi kayıplarınızın önüne geçebilirsiniz.

Dünya genelinde her yıl oldukça yüksek rakamlarda patent başvuruları yapılmaktadır. Yapılan bu başvuruların büyük bir kısmı ise daha önce tescil belgesi alan patentlerle olan benzerliklerinin tespit edilmesi için patent sorgulama yapılmaması sebebiyle onaylanmamakta ve fikir sahipleri ciddi kayıplar yaşamaktadırlar. Bu nedenle başvurduğunuz takdirde onaylanma şansına sahip olmayan, hali hazırda zaten bilinen bir fikir üzerinde vakit kaybetmemek için patent sorgulama yapılması gerekmektedir. Bu sorgulama işlemi ile süresi dolmuş olan ve koruma süresi devam etmekte olan patentleri görebilir, patent engeline takılmadan çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.