Firma İsim Tescili

Firma isim tescili

Firmalar, ürün ya da hizmetlerini tüketicilere tanıtabilmek için profesyonel ajanslarla / vekil firmalarla birlikte ya da kendileri bir marka oluşturmaktadırlar. Oluşturulan bu marka tüketicilerin ürünleri tanımasını ve diğer rakip ürünlerden ayırt edebilmelerini sağlamakta olduğu için son derece önemlidir. Markanın sahip olduğu kaliteli ve güvenilir imaj, firmanın ürün ya da hizmetlerinin satış oranını arttırmaktadır. Bu nedenle firmalar, markalarını kendi izinleri olmadan yabancı kişilerin kullanmasına izin vermemek, haksız şekilde elde edilen kazançları engelleyebilmek için marka tescili yapmaktadırlar. Firma isim tescili olarak da bilinen marka tescili sayesinde, marka belirli bir kişi ya da kurumun üzerine kaydettirilmekte ve tescil sahibinin izni olmadan yabancı kişiler tarafından kullanılmamaktadır. Eğer böyle bir durum tespit edilirse tescil sahibi marka taklitçiliği yapan kişiler hakkında dava açarak, hukuki yollara başvurma hakkına sahip olmaktadır. Ayrıca marka taklitçiliği yapan kişiler kalitesiz ürün veya hizmet sunumunda bulunarak markanın piyasadaki imajını zedelemekte ve firmanın hem maddi hem de manevi olarak geri dönülmez zararlara uğramasına sebep olabilmektedirler. Bu gibi olumsuz durumları engellemek amacıyla firmalar firma isim tescili yani marka tescili almak için gerekli başvuruları yapmalıdırlar.

Marka tescili için başvuru yapılmadan önce mutlaka bu alanda deneyimli profesyonel kişiler tarafından marka sorgulaması yapılmalı ve markanın diğer markalarla herhangi bir benzerliği varsa bu benzerlikler tespit edilerek giderilmelidir. Bu konuda özellikle sorgulamayı yapan kişinin bu konuda sahip olduğu deneyim oldukça önemlidir. Bu nedenle firma isim tescili yani marka tescili için birlikte çalışmayı tercih edeceğiniz firmanın sektördeki başarısı ve deneyimi son derece önemli olmaktadır.

Uzun yıllardır marka tescili sektöründe kaliteli bir hizmet vermekte olan Kızılay Patent firması olarak firma isim tescili konusunda sizlere memnuniyetle yardımcı olabiliriz. Firmamızın deneyimli ekibi marka sorgulaması ve marka tescili başvurusu sonrasında gerekli olan tüm kontrolleri detaylı bir şekilde gerçekleştirerek, gereken durumlarda sizi bilgilendirecektir. Marka sorgulamanız sonucunda elde edilen verilere göre markanızın diğer markalarla benzer noktaları tespit edilirse, ekiplerimizin sizi doğru bir şekilde yönlendirmesi ile bu benzer noktaları giderebilir ve marka tescil başvurunuzun istediğiniz şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.