Marka Başvurusu

marka başvurusu

Firmanızın ürün veya hizmetlerinin kamuya tanıtılabilmesi, tüketicilerin sizin ürün ve hizmetlerinizi algılayabilmesi için özenle oluşturduğunuz markalaşma sürecinizi tamamladıktan sonra marka başvurusu yapmanız gerekmektedir. Markanızın tescil edilmesi için yapacağınız bu başvuru öncesinde mutlaka marka sorgulama işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Marka sorgulama işlemleri ile markanızın sahip olduğu şekil, işaret ya da ifadelerin bir benzerinin olup olmadığını öğrenebilir, eğer bir benzerlik tespit edilirse marka tescil başvurunuzu yapmadan önce gereken değişiklikleri yaparak, marka tescil başvurunuzun riske girmesini önleyebilirsiniz. Eğer marka sorgulama işlemleri sonucunda herhangi bir benzerlik tespit edilmediyse Türk Patent Enstitüsü aracılığı ile marka başvurusu yapabilirsiniz. Türk Patent Enstitüsü ya da kısaca TPE Ankara’da bulunmaktadır. Eğer şehir dışında iseniz; markanızın başvurusunu Ankara’ya giderek gerçekleştirmenize gerek bulunmamaktadır bunun yerine Ankara’da bulunan firmamız aracılığı ile marka başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.

Marka başvurusu yaptıktan sonra TPE başvurunuzu değerlendirecek ve eğer başvurunuz olumlu bir şekilde sonuçlanırsa markanız marka bülteninde yayınlanacaktır. Marka bülteninde yayın yapılarak markanız 3. kişilerin itirazına açılmaktadır. Eğer herhangi bir itirazın yapılması söz konusu olmazsa, marka başvurusu onaylanır. Herhangi bir itirazın yapılması durumunda ise Türk Patent Enstitüsü yapılan itirazlar göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapar ve yapılan değerlendirme sonucunda olumlu ya da olumsuz bir karar verir. Marka başvurusu eğer itiraz edilen kişinin haklı olduğu noktalar tespit edilirse reddedilmektedir.

Marka sorgulama işlemleri marka başvurusu sonuçlarını büyük oranda etkileyebilmektedir. Bu nedenle hem marka sorgulama işlemlerinizin hem de marka başvurunuzun eksiksiz bir şekilde tamamlanabilmesi için bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan bir ekip ile birlikte çalışmalarınızı yönlendirerek, marka tescilinizin tehlikeye girmemesini sağlayabilirsiniz. Kızılay patent olarak uzun zamandır müşterilerimize marka sorgulama ve marka tescili alanlarında profesyonel ve deneyimli ekibimiz ile birlikte hizmet vermekteyiz. Siz de marka başvurusu öncesinde ve sonrasında markanız ile ilgili olarak herhangi bir sıkıntı yaşamamak için bizimle birlikte çalışabilir, deneyim ve tecrübelerimizden faydalanarak markanızın tescil edilmesini sağlayabilirsiniz. Marka başvurusu süreci oldukça profesyonel bir şekilde yürütülmelidir, verilecek en ufak bir yanlış karar markanızın tescilini ve yatırımlarınızı tehlikeye sokabilmektedir.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.