Marka Nasıl Alınır

marka nasıl alınır

Uzun bir süre boyunca titiz çalışmalar sonucunda oluşturduğunuz markanızı koruma altına almak, sizin izniniz olmadan markanızın adının kullanımını engellemek istiyorsanız mutlaka markanızın tescilini yaptırmanız gerekmektedir. Marka tescilinizi yaptırarak sizin uzun süren çalışmalarınız sonucunda hazırladığınız markanızın ismini sizden izin almadan kimse kullanamaz ve haksız bir kazanç elde edemez. Böyle bir durumun yaşanması halinde ise hukuki yollara başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz. Peki, marka nasıl alınır diye düşünüyorsanız, yazımızın devamını okuyabilir ve marka tescili hakkında bilgi sahibi olarak markanızı koruma altına alabilirsiniz.

Marka tescili yapmadan önce mutlaka marka sorgulama yapmanız ve kullanmak istediğiniz markanın başka bir kişi ya da kurum üzerine kayıtlı olup olmadığını araştırmanız gerekmektedir. Eğer marka sorgulaması yapmadan marka tescil başvurunuzu yaparsanız ve markanın başka bir kişi üzerine kayıtlı olduğu tespit edilirse ne yazık ki marka tescil talebiniz reddedilir ve yaptığınız tüm çalışmalar boşa gider. Bu nedenle marka tescili öncesinde mutlaka profesyonel bir firmadan hizmet almalı ve marka sorgulamasının yapılmasını sağlamalısınız. Marka sorgulaması sonucunda elde edilen verilere göre eğer başka markalarla sizin markanız arasında benzerlikler tespit edilirse, birlikte çalıştığınız firma sizi en doğru şekilde yönlendirerek, markanız üzerinde bazı değişiklikler yapmanızı sağlamalıdır. Yapacağınız değişiklikler sonrasında tüm benzerlikler ortadan kaldırıldıysa, marka tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurulması gerekmektedir.

Marka nasıl alınır konumuza devam edersek, TPE’ne başvurduktan sonra yapılan araştırmalar sonucunda eğer başvuru talebiniz olumlu olarak değerlendirilirse, TPE marka bülteninde markanızı 3. kişilerin itirazına açabilmek amacıyla yayınlayacaktır. Yayınlanma sonucunda herhangi bir itiraz yapılmazsa marka tesciliniz onaylanacaktır. İtiraz gelmesi durumunda ise TPE yapılan itirazları göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapacak ve bu değerlendirme sonrasında olumlu ya da olumsuz bir bilgilendirme tarafınıza yapılacaktır.

Marka nasıl alınır diye düşündüğünüz zaman, özelikle bu konuda yeterli tecrübe ve bilgiye sahip olmayan kişiler için zorlu ve sıkıntılı bir süreç olduğunu kolaylıkla görebileceksiniz. Bu nedenle marka tescilinizin tehlikeye girmemesi için Kızılay Patent olarak sizlere profesyonel ekibimizle birlikte kaliteli bir hizmet vermekteyiz. Marka tescilinizin onaylanması için gereken her adımı özenle ve titizlikle atacak, marka tescil sürecinde deneyimimizle size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.