Marka Nasıl Yapılır

Marka Nasıl Yapılır ki

Teknolojinin büyük bir gelişme gösterdiği bu dönemlerde artık mal ve hizmet sunumlarının sayısında da bir o kadar artış yaşanmaktadır. Üretim faktörlerini ve sermayelerini bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sunduğu mal veya hizmetlerden kar elde eden firma sayısında ve bu firmaların piyasaya çıkardığı marka sayısında azımsanmayacak bir artış yaşanmaktadır. Bu nedenle de özellikle tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edilen ürünlerde yapılan marka taklitçiliği ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Firmalar, uzun süren titiz çalışmaları sonucunda oluşumunu tamamladıkları markalarını marka tescili yaparak koruma altına almalı ve kendilerinin izni olmadan hiç kimsenin markanın ismini ya da ürünlerini kullanarak haksız bir kazanç elde etmelerine izin vermemelidir. Marka tescili sayesinde üreticilerin hakları korunmaktadır. Marka taklitçiliğinin tespit edildiği durumlarda ise, marka tescili bulunan firmalar hukuki yollara başvurarak haklarını koruyabilmektedirler. Peki, marka nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, marka tescili hakkında bilgi edinebileceğiniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Marka tescili yaratılan markanın kişi ya da kurumun üzerine kaydettirilmesi işlemidir ve bu işlem ülkemizde Türk Patent Enstitüsü tarafından gerçekleştirilmektedir. TPE’ne marka tescili için başvururken tescil ettirmek istediğiniz markanın başka kişi ya da kurumların üzerine kayıtlı olmadığından emin olmalınız gerekmektedir. Aksi halde başvurunuz TPE tarafından reddedilir. Bunun için marka tescil başvurunuzu yapmadan önce bu alanda profesyonel olarak hizmet veren deneyimli bir firma aracılığı ile marka sorgulaması yapmanız gerekmektedir. Marka sorgulaması sayesinde, tescil ettirmek istediğiniz markanın müsait olup olmadığı belirlenir. Eğer marka müsait değilse, sorgulamayı yapan firma tarafından gerekli yönlendirmeler yapılır ve markanız üzerinde yapacağınız bazı değişikliklerle markanızı tescil ettirilmek üzere hazır hale getirebilirsiniz. TPE’ne başvurunuzu yaptıktan sonra markanız marka bülteninde yayınlanır ve 3. kişiler tarafından bir itiraz olup olmadığı gözlemlenir. Eğer yapılan bir itiraz olmazsa markanızın tescili onaylanır. İtiraz yapılması durumunda TPE itirazları göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapacaktır.

Kızılay patent firması olarak, uzun zamandır marka tescili alanında müşterilerimize profesyonel bir ekiple hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz hizmetler doğrultusunda marka nasıl yapılır diye düşünmenize gerek kalmayacak, deneyimli personelimiz marka tescil sürecinizin her adımında size yardımcı olacak ve yapılması gereken tüm detayları sizin yerinize düşünerek sizi bilgilendirecektir.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.