Marka Patent Ankara

Marka Patent AnkaraGünümüzde artık teknolojinin büyük bir ilerleme kaydetmesi sayesinde mal ve hizmet üretimi ile fikir geliştirme alanlarında büyük ilerlemeler yaşanmaktadır. Teknolojinin sağladığı büyük imkanlar sayesinde girişimciler sahip oldukları sermayeyi kullanarak üretim faktörlerini kolayca bir araya getirebilmekte ve tüketicilere mal ve hizmet sunumlarını gerçekleştirebilmektedirler. Aynı zamanda teknoloji AR-GE çalışmalarının da kolaylıkla yapılabilmesini sağlamakta böylece yeni fikirlerin geliştirilebilmesi oldukça kolay olmaktadır.

Firmalar tüketicilere sundukları mal ve hizmetleri daha kolay tanınabilmesi ve rakiplerinden kolaylıkla ayırt edilebilmesi için bir marka adı altında piyasaya sunmaktadır. Bir algı yönetimi olan markalaşma süreci oldukça uzun ve titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda tamamlanmaktadır. Oluşturulan marka ise marka taklitçileri tarafından izinsiz bir şekilde kullanılabilmekte ve bu durumda haksız kazanç elde edilebilmektedir. Aynı durum AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen fikirler için de geçerli olmaktadır. Uzun çabalar sonucunda geliştirilmiş olan fikirler, fikir hırsızlığı ile başka kişiler tarafından kullanılabilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için ise patent ve marka tescili işlemleri yapılmalıdır. Patent ve marka tescili işlemleri kısaca markanın ya da fikirlerin kişi ya da kurumların üzerine kaydettirilmesi işlemi olmaktadır. Bu sayede marka ya da fikrin sahibi olan kişi, başka kişilerin izin almadan markayı ya da fikri kullanarak haksız kazanç elde etmesinin önüne geçebilmekte, gerektiği takdirde hukuki yollara başvurabilecek yasal haklara sahip olmaktadır.

Marka ya da patent tescili için başvuru yapılmadan önce mutlaka markanın ya da fikrin daha önce başka bir kişinin üzerine kayıt ettirilip ettirilmediğinin tespit edilmesi gerekmektedir. Marka ve patent sorgulama olarak ayrı ayrı yapılacak olan sorgulama marka patent Ankara hizmetleri vermekte olan Kızılay patent firması tarafından gerçekleştirilmektedir. Firmamızın deneyimli ve uzman ekipleri markanızın ya da fikrinizin daha önce kullanılıp kullanılmadığını sorgulamalar sonucunda öğrenecektir. Marka patent Ankara hizmetleri vermekte olan firmamızın marka patent Ankara hizmetlerinden faydalanarak, eğer aksi bir durumla karşılaşırsa ekiplerimizin doğru bir şekilde yönlendirmesi ile gereken değişiklikleri yapabilecek, böylece tescil için yapacağınız başvurunuzun olumlu bir şekilde değerlendirilmesini sağlayabileceksiniz.

Aynı şekilde firmalar bir ürün için yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra o ürünün tüketiciye nasıl sunulması gerektiği ile de ilgili olarak uzun soluklu çalışmalar yapılmaktadır. Firmalar, geliştirdikleri ürünleri tüketicinin daha kolay tanıyabilmesi ve diğer markaların rakip ürünleri arasından ayırt edebilmeleri için bir marka adı altında piyasaya sürmektedirler. Firmaların markalaşma süreci de en az ürün geliştirme süreci kadar maliyetli ve titiz çalışmalar gerektirmektedir. Markanın ismi, logosu, sloganı, reklam kampanyaları, ürünün eğer varsa ambalajı gibi detaylar özenle hazırlanmakta ve tüketicinin dikkatini çekecek, ürünün ve firmanın kalitesini belli edecek şekilde belirlenmektedir. Oluşum sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması için emek sarf edilen markanın mutlaka TPE aracılığı ile tescil ettirilmesi ve izinsiz kullanımdan doğacak olan haksız rekabetin engellenmesi gerekmektedir.

Firmalar marka tescili yaptırarak, marka üzerinde hiçbir hak sahibi olmayan kişilerin marka hırsızlığı yaparak emek hırsızlığı yapmasını ve hak etmedikleri bir kazanca sahip olmalarını engelleyebilmektedirler. Marka patent Ankara şehrinde bulunan TPE aracılığı ile alınabilmektedir. Türk Patent Enstitüsü Ankara’da bulunduğu için patent veya marka tescilleri için yapılacak olan başvurular, Ankara’da yapılmaktadır. Ancak marka ya da patent başvurusu yapılmadan önce mutlaka marka isim sorgulama işlemleri yapılmalıdır. Markanın diğer markalarla herhangi bir ortak noktası olup olmadığı araştırılmalıdır. Eğer başka markalarla benzerlikler tespit edilirse, TPE tarafından marka onayı verilmemektedir ve bu durumda firmanın yaptığı tüm markalaşma çalışmalarının boşa gitmesi anlamına gelmektedir. Aynı durum patent başvuruları için de geçerlidir. TPE’ye patent için başvuru yapmadan önce buluşun daha önceden kullanılıp kullanılmadığı marka patent Ankara firmalarında olan Kızılay Patent aracılığı ile kontrol edilmeli ve herhangi bir benzerlik tespit edilmesi durumunda çalışmalar yenilenerek başvurular yapılmalıdır.

Marka patent Ankara hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Kızılay patent firmamız ile iletişim kurabilir, marka ve patent tescil sürecinizi marka patent Ankara hizmetleri veren firmamız ile oldukça kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Marka patent Ankara firmaları arasında bulunan Kızılay Patent firması olarak sektörde uzun zamandır var olmanın getirdiği deneyimle patent ve marka tescil başvurularınız öncesinde gerekli araştırmalar için memnuniyetle size hizmet sunabilir, yardımcı olabiliriz. Araştırmalar sonucunda başvuru için herhangi bir engelin olmaması durumunda, başvuru sonrasında tescil durumunuzu yakından takip ederek, sizi tüm gelişmelerden haberdar edebilir ve tescilinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için yardımcı olabiliriz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.