Marka Patenti

marka patenti

Firmalar bir malın ya da hizmetin tüketiciye sunumunu gerçekleştirmek için hem AR-GE çalışmaları hem de markalaşma çalışmalarını bir arada yürütmektedirler. Markalaşma alanında yapılan çalışmalar, tüketicinin ürün ya da hizmetleri tanıyabilmesi, rakip firmalardan mal ya da hizmet sunumu yapmakta olan firmayı ayırt edebilmesi için yürütülmekte olan bir algı çalışmasıdır. Toplum içerisinde markanın kaliteli bir imaj oluşturabilmesi için profesyonel bir ajans tarafından yapılan uzun soluklu markalaşma çalışmaları yürütülmektedir. AR-GE çalışmaları ise firmaların fikri sermayelerini oluşturmaktadır ve ürün ile hizmetlerin sunumunda, geliştirilmesinde AR-GE çalışmaları sonucunda elde edilen fikirler büyük bir önem taşımaktadır. Günümüzde firmaların maddi sermayelerinin yanı sıra fikri sermayelerine de büyük bir önem verilmektedir. Kısacası firmaların hem markaları hem de sahip oldukları fikirleri son derece önemlidir ve tescil başvuruları yapılarak toplum arasında bilinen yanlış kullanımı yani marka patenti ile koruma altına alınması gerekmektedir.

Marka patenti ile burada ifade edilmek istenen marka tescilidir. Marka başvuruları sonucunda yapılan tescil ile markanın sahibi olarak başvuru sahibi firma ya da şahıs görülmekte, böylece yabancı kişilerin markanın ismini ya da ifade ya da sembollerini izinsiz bir şekilde kullanarak haksız bir kazanç elde edilmesinin önüne geçilmektedir. Firmalar izinsiz bir kullanım tespit etmeleri halinde yasal haklara sahip oldukları için hukuki yollara başvurarak, haksız kazançların önüne geçebilmektedirler. Bu nedenle marka patenti yani marka tescil işlemlerinin yapılması firmalar için son derece önemlidir, maddi ve manevi kayıpların yaşanmasını engellemektedir.

Marka patenti için yapılacak olan başvurular, eğer markanın ya da patenti alınacak olan fikrin özgün olmadığı tespit edilirse kabul edilmemektedir. Bu nedenle firmaların tescil başvurusu yapmadan önce mutlaka marka ve patent sorgulamaları yapmaları gerekmektedir. Kızılay patent firması olarak deneyimli ve tecrübeli ekibimizle hem markanız hem de patenti alınacak fikirleriniz için gereken sorgulamaları yapmakta, marka patenti ya da doğru kullanımı ile marka tescili ve patent tescili başvurularınızın boşa gitmemesi için gereken tüm önlemleri almaktayız. Eğer yapılan araştırma sonucunda benzerlikler tespit edilirse, bu benzerliklerin giderilmesi konusunda size detaylı bir hizmet vererek yardımcı olmakta, tescil başvuru sürecinizi yakından takip ederek sizlere yardımcı olmaktayız. Profesyonel bir şekilde yürütülen marka patenti başvurusu verimli bir şekilde sonuçlanmakta ve tesciller ilgili kurum tarafından onaylanmaktadır.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.