Marka Tescil

marka tescil

Bir ürünün ya da hizmetin tüketiciye sunulması, sadece ürünü ya da hizmeti geliştirmek, sunuma hazır bir hale getirmekle sonlanmamaktadır. Tüketicinin ürünü kolayca tanıyabilmesi, rakip firmaların ürünlerinden ayırt edebilmesi için ürünün bir markanın adı altında piyasaya sunulması gerekmektedir. Bir algı yönetimi süreci olan markalaşma süreci uzun bir süreç alan, titiz çalışmalar sonucunda gerçekleştirilmektedir ve mutlaka bu alanda uzman profesyonel ajanslar / vekiller tarafından yürütülmelidir.

Marka oluşturma süreci tamamlandıktan sonra firmalar, marka taklitçiliğinden sakınmak için mutlaka Türk PAtent Enstitüsüne başvuruda bulunarak marka tescil talebinde bulunmalıdırlar. Böylece uzun bir çaba ve emek sonucunda oluşturulan markanın ve markanın tüketicideki imajının korunabilmesi sağlanabilmektedir. Marka taklitçiliği sonucunda, markanın oluşumunda hiçbir katkısı bulunmayan kişilerin markanın adını ve ürünlerini kullanarak haksız kazanç elde etmesi ve kalitesiz ürünlerle markanın imajını zedelemesi söz konusu olabilmektedir. Marka tescil işlemlerinin yapılması sayesinde, firma markanın kullanımında tek söz sahibi olacak ve marka taklitçiliğini tespit ettiği anda gerekli olan yasal işlemleri başlatarak bu durumu sonlandıracaktır. Marka taklitçiliği sebebiyle firmanın uğrayacağı hem maddi hem de manevi zarar göz önüne alındığında marka tescil işlemlerinin tamamlanması, firmanın itibarı için son derece önemli olmaktadır.

Marka tescil başvurusu yapmadan önce firmalar mutlaka marka sorgulaması yaparak, tescil edilecek olan markanın daha önce bir kişi ya da firmanın üzerine tescil ettirilip ettirilmediğini araştırmalıdırlar. Eğer marka başka markalarla benzerlik taşıyorsa TPE tescil talebini reddedecektir. Bu nedenle firmalar marka tescil talebinde bulunmadan önce mutlaka profesyonel bir firma aracılığı ile marka sorgulaması yapmalıdırlar. Yapılan sorgulama sonucunda eğer markanın başka markalarla benzerliği tespit edilirse, firma gereken yönlendirmeleri yaparak tescil talebinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için değişikliklerin yapılmasını sağlayacaktır.

Kızılay patent firması olarak uzun zamandır marka tescil işlemlerinde profesyonel ve deneyimli ekibimizle birlikte firmalara ve kişilere hizmet vermekteyiz. Ekibimiz marka sorgulamasını detaylı bir şekilde yapacak ve elde edilen verilere göre gereken yorumlamayı yaparak markanızın tescil edilebilmesi için sizi yönlendirecektir. Marka tescil başvurunuz yapıldıktan sonra da başvurunuz sonuçlanıncaya kadar detaylı bir şekilde süreci yakından takip ederek, size hizmet vereceklerdir.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.