Marka Tescili Sorgulma

marka tescili sorgulama

Günümüzde teknoloji alanında firmalara büyük kolaylıkların sağlanması sayesinde tüketicilere yapılmakta olan mal ve hizmet sunumlarının sayısında oldukça büyük bir artış yaşanmıştır. Mal ve hizmet sayısında yaşanan artış, firmalar arasındaki marka oluşum sayısını da arttırmaktadır. Firmalar oluşturdukları markalar sayesinde, ürün veya hizmetlerini tüketicinin algılayabilmesini, diğer ürün ve hizmetlerden kolayca ayırabilmelerini sağlamaktadırlar. Marka oluşum süreci içerisinde firmalar profesyonel ajanslar ile birlikte çalışarak logo, slogan ve marka adı gibi önemli detayları belirlemektedirler. Markanın tamamen oluşturulmasından sonra ise Türk Patent Enstitüsü aracılığı ile markanın ve ürünlerin koruma altına alınabilmesi için marka tescilinin yapılması gerekmektedir. Marka tescili için başvurulmadan önce ise marka tescili sorgulama işlemleri yapılmalı ve markanın ya da ürün ve hizmetlerin bir benzerlerinin olup olmadığının araştırılması gerekmektedir. Eğer herhangi bir benzerlik ortaya çıkarsa marka tescili onaylanmayacaktır. Bu nedenle marka tescili sorgulama firmaların markanın oluşumu için harcadığı kaynakların ve zamanın boşa gitmemesi adına son derece önemli bir çalışma olmaktadır.

Marka tescil sorgula işlemi mutlaka bu konuda uzman profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Yapılan işlem sonucunda elde edilen verilere göre firmanın çalışmalarında değişiklik yapması gerekmektedir. Marka tescil sorgula konusunda deneyimli olan kişiler, elde edilen sonuçları profesyonel bir şekilde yorumlayarak firmayı marka tescilinin onaylanabilmesi için en doğru şekilde yönlendirmelidir. Tespit edilen benzer noktalar üzerinde değişiklikler yapılması marka tescilinin onaylanması için oldukça önemlidir. Daha önceden tescil edilmiş bir marka için başvuru yapmak tescilin reddedilmesi ile sonuçlanacağı için firmanın tüm çalışmalarının boşa gitmesine neden olacaktır.

Marka tescil sorgulama yurt içinde yapılacağı gibi yurt dışında da yapılabilmektedir. Markalar sadece tescil edildikleri ülke içerisinde koruma altına alınmaktadırlar. Bu nedenle yurt dışında da marka tescili yapılması gerekmektedir.

Yurt içi ve yurt dışı marka tescil sorgulama konusunda profesyonel olarak hizmet vermekte olan Kızılay Patent ile birlikte marka tescilinizin onaylanması için gereken tüm ön araştırmaları yapabilir, markanızı oluşturmak için yaptığınız çalışmaların boşa gitmesini engelleyebilirsiniz. Firmamız, profesyonel ve deneyimli ekibi ile birlikte size gereken tüm konularda mükemmel bir hizmeti sağlayacaktır.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.