Markatescil

markatescil

Tüketicinin beğenisine sunduğunuz mal ya da hizmetlerin kolay bir şekilde tanınabilmesini ve ayırt edilebilmesini sağlayan işaretler, şekiller ya da ifadelerden oluşan markanızın tescil edilmesi markatescil olarak da ifade edilebilmektedir. Markanızı tescil ettirerek, kendi adınıza ya da firmanızın adına resmi olarak kaydettirmekte ve böylece sizin izniniz olmadan markanızın isminin ya da ürün ve hizmetlerinizin kullanılmasını engelleyerek haksız kazancın önüne geçebilirsiniz. Markatescil sayesinde böyle bir durumun yaşanması halinde ise kanuni olarak sahip olduğunuz haklar sayesinde duruma müdahale edebilirsiniz. Kısacası markanızı tescil ettirerek, harcadığınız zaman ve kaynakları koruma altına alabilirsiniz.

Ülkemizde marka tescili Türk Patent Enstitüsü tarafından gerçekleştirilmektedir. Ankara’da bulunan Türk Patent Enstitüsüne Ankara’da bulunan firmamız aracılığı ile markatescil başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Firmamız Türk Patent Enstitüsünde online işlem yapma yetkisine sahip olan bir vekil firmadır. Markanızın tescil edilerek adınıza kaydettirilmesi için mutlaka öncesinde marka sorgulama işlemlerini yapmanız gerekmektedir. Marka sorgulama sayesinde tescil ettirmek istediğiniz markanın başka birisi adında daha önceden tescil ettirilip ettirilmediğini öğrenebilirsiniz. Markanızın daha önceden tescil ettirilmiş olması, markatescili başvurunuzun reddedileceği anlamına gelmektedir. Bu da hem zamanınızın hem de kaynaklarınızın boşa kullanıldığı anlamına gelmektedir. Bu nedenle marka tescil başvurunuzu yapmadan önce mutlaka marka sorgulaması yapmalı ve gerekli olduğu takdirde gereken değişiklikleri yapmalısınız.

Markatescil başvurusu yapıldıktan sonra TPE eğer herhangi bir benzerlik tespit etmezse markanızın marka bülteninde yayınlamak üzere onaylayacaktır. Marka bülteninde yayınlanarak markanızın tescili 3. kişilerin itirazına sunulmaktadır. Eğer yayınlanma sonrasında herhangi bir itiraz söz konusu olmazsa marka tesciliniz onaylanacaktır. İtiraz yapılması durumunda ise TPE yapılan itirazları göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapacak ve olumlu ya da olumsuz bir karar verecektir.

Markatescil başvurusunun onaylanması için marka sorgulama işlemleri ve başvuru sonrasındaki süreç büyük bir dikkatle yürütülmelidir. Bu nedenle marka tescili konusunda profesyonel olarak hizmet vermekte olan bir firma ile birlikte çalışarak bu sürecin istediğiniz şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Kızılay patent firması olarak deneyimli ve uzman ekibimiz ile birlikte markatescil konusunda tüm çalışmalarınızı özenli ve dikkatli bir şekilde yürütmeniz için sizlere yardımcı olmaktayız.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.