Patent Arama

patent arama

Günümüzde artık gelişen teknolojinin yardımıyla sahip olduğunuz birçok fikri gerçeğe dönüştürebilme imkanı bulunmaktadır. Teknolojinin sağladığı bu imkan sayesinde 21. yüzyıl iş sektöründe şirketlerin fiziki sermayelerinin yanı sıra sahip oldukları fikri sermaye de büyük bir önem taşımaktadır. Şirketler yaptıkları AR-GE çalışmaları ile fikirlerini üretmekte, geliştirmektedir. Ancak kimi zaman şirketler tarafından üretilmiş olan fikirler birbirine benzer olabilmektedir. Fikirler arasındaki benzerlik ise şirketlerin yaptığı tüm AR-GE çalışmalarını çöpe atarak sıfırdan yeni bir çalışmaya başlamaları gerektiği anlamına gelmektedir. Bu durum ise hem zaman kaybıdır hem de maddi kaynakların boşa harcanmasıdır. Bu kayıpların yaşanmaması için ise şirketler yeni bir fikir geliştirerek bu fikir üzerinden çalışmalara başlamadan önce patent arama yaptırarak, sahip oldukları fikrin daha önce başka birileri tarafından kullanılıp kullanılmadığını araştırabilmektedirler. Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünya ülkeleri arasında yapılacak olan patent arama ile yapılacak olan tüm çalışmaların boşa gitmesi engellenebilecektir.

Patent arama sırasında dünya genelinde var olan tüm patent dokümanları araştırılmaktadır. Patent dokümanları teknik problemler için üretilmiş olan çözümleri ve bu çözümler bulunurken kullanılmış olan tüm uygulamaları içermektedir. Dünyada birçok sanayi alanında üretilmiş olan fikirlerin % 80’i patent dokümanları içerisinde yer almaktadır. Böylece patent dokümanları arasında yapılan patent araması ile sahip olduğunuz tamamen size ait olduğundan emin olabilir, ilerleyen dönemlerde firma olarak geliştirdiğiniz fikir ile ilgili olarak herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızdan emin olarak kaynaklarınızı boşuna tüketmezsiniz. Patent araması ile aynı zamanda süresi dolmuş, artık topluma hibe edilmiş olan patentler de öğrenilebilmektedir.

Firmalar patent tarama sayesinde daha önce yapılmış olan uygulamaların neler olduğunu, fikirlerini hangi yönde ilerletebileceklerini, üretimlerini hangi konuda yoğunlaştırmaları gerektiğini kolayca öğrenebilmektedir. Firmaların AR-GE çalışmalarını yönlendirebilmeleri açısından son derece kolaylık sağlayan bir işlem olan patent sorgulama verimli sonuçlar elde edebilmek amacıyla bu alanda profesyonel olarak hizmet vermekte olan firmalara tarafından yapılmalıdır. Kızılay patent olarak uzun yıllardır müşterilerimize patent sorgulama konusunda profesyonel bir hizmet vermekte, AR-GE çalışmalarını en doğru şekilde yönlendirmelerine olanak sağlamaktayız.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.