Patent Tescili İçin Yetkili Kurum Türk Patent Enstitüsü

Türk patent enstitüsü21. yüzyılda sahip olduğumuz teknolojik imkanlar sayesinde firmaların araştırma geliştirme çalışmalarını yapabilmesi artık çok daha kolaylaşmıştır. Teknolojinin sağladığı kolaylık sayesinde fikir geliştirme ve üretim yapma imkanı günümüzde eski dönemlere göre çok daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak teknolojik imkanlar her ne kadar kolaylık sağlarsa sağlasın, bir fikir üretmek ve geliştirmek uzun bir dönem boyunca maddi kaynak ve emek istemektedir. Bu nedenle firmalar AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdikleri fikirlerini, patent alarak koruma altına almalıdırlar. Fikir hırsızlığının oldukça yaygın olduğu günümüzde, firmalar fikri sermayelerinin oluşum ve gelişim sürecine hiçbir katkısı olmayan 3. Kişilerin bu fikirleri kullanarak haksız kazanç elde edebilmelerini engellemek amacıya Türk Patent Enstitüsü aracılığı ile patent tescili yaptırmalı, fikirlerini kendi üzerlerine kayıt ettirmelidirler.

Türk Patent Enstitüsü firmaların ve kişilerin geliştirdikleri fikri sermayelerini koruma altına alabilmek amacıyla kurulmuş olan bağımsız bir kuruluştur. Eğer geliştirmiş olduğunuz bir fikriniz varsa TPE’ne başvurarak fikrinizi üzerine kaydettirebilir ve bir başkasının sizin fikrinizi kullanarak haksız kazanç elde etmesini engelleyebilirsiniz. Türk Patent Enstitüsü bir firma ya da kişi patent tescili ile kendisine başvuruda bulunduğu zaman gerekli incelemeyi yaparak, tescili yapılacak olan fikrin daha önce kullanılıp kullanılmadığını, fikrin özgün olup olmadığını araştırmakta ya da akretide kurumlar aracılığı ile araştırılmasını istemektedir. Eğer fikrin tamamen özgün (Yeni) olduğuna ve diğer patent faydalı model kriterlerine sahip olduğu kanaatine varılırsa fikri ürün ya da yöntemi tescil ederek koruma altına almaktadır. Böylece tescil edilen fikir, sahibinin izni olmadan kullanılamamaktadır.

Türk Patent Enstitüsü eğer tescil edilmesi için başvurusu yapılan fikrin özgün olmadığını, daha önce başka kişiler tarafından kullanıldığını kendisi ya da akredite kurumlar aracılığı ile tespit ederse; fikir sahiplerini korumak amacıya tescil talebini reddetmektedir. Bu nedenle fikri sermayenizi koruma altına alabilmek için patent tescil başvurusu yapmadan önce mutlaka patent sorgulaması yapmalı ve fikrinizin daha önce kullanılıp kullanılmadığını tespit etmelisiniz.

TPE’nde işlem yapmaya yetkili bir vekil firma olarak hizmet vermekte olan Kızılay Patent firması deneyimli ve uzman ekibi ile birlikte patent sorgulama ve patent tescili işlemlerinizde size profesyonel bir hizmet vermektedir. Fikri sermayenizin patent başvurusunu yapmadan önce patent sorgulama ile gerekli kontrolleri tarafımızdan yapılmakta, patent tescil talebiniz sonuçlanana kadar süreç detayı bir şekilde takip edilmektedir.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.