Varemerke registrering avgifter

marka tescili ücretleri

I dag får bedrifters merkevarebygging stor betydning, produktene og tjenestene som tilbys markedet, forbrukeren kan lett gjenkjenne produktene, Den er kommersielt tilgjengelig under et merkenavn for å skille den fra andre konkurrerende produkter.. Jo høyere kvaliteten og påliteligheten til et merkes image i forbrukerens øyne,, jo høyere salgsrater for det merket. Av denne grunn fullfører bedrifter sine merkevarebyggingsprosesser med stor forsiktighet og omhu., de tildeler profesjonelle og erfarne byråer på merkevaredannelse.. Firmalar büyük bir titizlikle yarattıkları markalarını marka tescili ile koruma altına almakta ve yabancı kişilerin izinsiz bir şekilde markanın ismini ya da ürünlerini kullanarak haksız kazanç elde etmelerini engellemeye çalışmaktadır. Marka tescili ise yapılan başvuru sonucunda Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılmaktadır.

Markaların firma ya da kişi adına tescil ettirilmesi için marka tescili ücretleri ödenmelidir. Markaların marka tescili yapmaması durumunda, markanın adını kullanarak kalitesiz ürün veya hizmet sunumunda bulunan kişilerin marka imajına yapacağı kötü etkinin yaratacağı maddi ve manevi zararlar göz önüne alındığında ödenecek olan marka tescil ücretleri oldukça cüzi miktarlarda olmaktadır. Marka tescilinin yapılması sayesinde, markanın ismi ve ürünleri firmanın izni olmadan kullanılamamakta ve böyle bir durum tespit edilirse, hukuki yollara başvurabilme hakkı doğmaktadır. Bu nedenle markanın piyasadaki imajının zedelenmesi ihtimali göz önünde bulundurularak marka tescili ücretleri ödenerek, marka tescilinin yaptırılması gerekmektedir.

Marka tescil ücretleri farklı harcama kalemlerini içerisinde barındırmaktadır. Marka başvuru ücreti, marka belge ücreti gibi harcama kalemleri ödemeler içerisinde yer alır. Marka başvuru ücretleri tek sınıflı marka, iki sınıflı marka ve üç sınıflı marka gibi kırkbeş ayrı sınıf üzerinden tespit edilmektedir. Her sınıf için ödenecek ayrı bir ücret bulunmaktadır. Eğer yapmış olduğunuz başvuru reddedilirse itiraz edebilmek için bir karara itiraz ücreti ödemeniz gerekmektedir. Marka tescili ücretleri harcama kalemleri içerisinde bulunan bu itiraz ücretini ödemediğiniz takdirde, itiraz etme hakkınız bulunmamaktadır. Siz de eğer marka tescil süreci ve ücretleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz bu konuda hizmet vermekte olan firmamız aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

# Du kan være av interesse

ADRESSE

Bayt Maher. Den Ceyhun Atif Kansu Cad. gjennomgang Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

Elektronisk søknadsskjema
Start Chat
hei hvordan kan vi hjelpe deg? Du kan begynne å chatte umiddelbart på Whatsapp.