Patent araşdırması

Patent araşdırması hər patent müraciəti əvvəli edilməsi lazım olan bir ön işdir. Araştırması yapılacak olan patent konusu ürün ile ilgili bir ön çalışma yapmak daha sonradan ciddi maliyetlerden kurtulmak için oldukça büyük önem taşımaktadır

Patent araşdırması; təxminən 50 milyondan çox patent sənədi içərisindən həyata keçirilir. Yəni başqa bir deyişlə samanlıqda iynə axtarmaq kimidir. Milyonlarla sənədin elenerek konunuzla əlaqəli ən yaxın sənədlərin təsbit edilməsi peşəkarlıqla edilməsi lazım olan bir işdir. Mövzusunda mütəxəssis mühəndislərin edəcəyi bu əməliyyat; edilməsi düşünülən hər cür məhsul əvvəli reallaşdırılmalıdır. Patent araşdırması; ağırlıklı olarak patent başvuruları öncesinde tercih edilmektedir. Ancak arge çalışmaları öncesinde, fikri ve sınai haklar davaları durumlarında ve benzeri birçok durumda patent araştırması na ihtiyaç duyulmaktadır.

Patent araşdırması; gerek ücretli veri tabanlarında gerekse ücretsiz veri tabanlarda; IPC ismi verilen uluslararası patent sınıflamasına göre ve konu ile ilgili anahtar kelimelerin kombinasyonları ile gerçekleştirilmektedir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için patent araştırması nasıl yapılır başlıqlı məqaləmizdə oxuya bilərsiniz.

Kızılay Patent Tescili ve Mühendislik Ofisi olarak biz; her bir patent başvuru işlemi sırasında araştırma gerçekleştirmekteyiz. Eğer ki başvuru yapmayı düşündüğünüz konu ile ilgili bir doküman ya da benzer bir durum var ise bu konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak sizlere profesyonel anlamda danışmanlık yapmaktayız.

Sizler de bizden gerek patent başvurusu gerekse patent araştırması hizmeti almak isterseniz; bizimle iletişime geçiniz ve Türkiye’nin neresinde olursanız olun sizlere her türlü desteği vermekten onur duyarız.

Ayrıca bu konularla ile ilgili diğer makalelerimizi okumak isterseniz aşağıdaki konu başlıklarına ve linklere tıklamanız yeterli olacaktır.

"Patent başvuruları öncesi patent araştırması” başlıklı makalemiz

"Texnoloji proseslərin təqibi üçün patent araşdırması” başlıklı makalemiz

"Arge çalışmaları öncesinde patent araştırması” başlıklı makalemiz

"Dava vəziyyətlərində patent araşdırması” başlıklı makalemiz

"Amerika’yı tekrardan keşfetmemek için patent araştırması” başlıklı makalemiz

# maraqlı ola bilər

ÜNVAN bilgiləri

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atif Kansu Cad. gözdə Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE MÜRACİƏT FORMASI
Söhbətə başlayın
salam biz sizə necə kömək edə bilərik? Dərhal Whatsapp-da söhbətə başlaya bilərsiniz.