Mikä on merkki?

Mikä on merkki?

Brand tuote, yhtiön, partys, sloganın, Joissa on tuotemerkki tai muodon ominaisuus; jotka erottavat jonka kuluttaja, Onko annettu oikeus omistajalle tavaramerkin.

tavaramerkin rekisteröinnin edilmesi, halk arasında isim tescili, marka patenti ve ya nimi patentti şeklinde anılmaktadır. Ancak en doğru tanım tavaramerkin rekisteröinnin tanımıdır. Tescili yapılmayan bir merkki için herhangi bir hak talep etmek mümkün değildir. Markalar firma unvanı ile aynı olmak zorunda değildir. Bir firmanın ya da şahsın birden çok markası bulunabilir. Örneğin bir hazır tüketim malzemesi üreten firmanın her ürünü ayrı bir markadır.

Markanın belli bir değeri vardır. Çoğu zaman marka değerleri firmanın tüm değerlerinin üzerine çıkmaktadır. Şöyle düşünülürse; sürekli televizyon, radyo, gazete gibi haberleşme araçlarında reklamı çıkan bir markanın ya da her gün günlük hayatta görülen bir markanın hak sahibinin elinden alınması durumunda, hak sahibi olan kişinin yeni bir marka oluşturması her şeye sıfırdan başlaması anlamı taşımaktadır. Dolayısı ile tüketici gözünde ayırt edilen bir merkki için tavaramerkin rekisteröinnin gereklilikten öte bir zorunluluktur.

# Saatat olla kiinnostavaa

OTA YHTEYTTÄ

Puh : 0 312 417 41 77
Faksi : 0 312 229 36 79
auto : 0 542 417 41 77
Sähköposti : bilgi@kizilaypatent.com.t on
Skype : kizilaypatent

    ADDRESS

    Bayt Maher. Ceyhunin Atif Kansu Cad. tarkastelu Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

    Sähköinen hakemuslomake
    Aloita chatti
    hei kuinka voimme auttaa sinua? Voit aloittaa chatin heti Whatsappissa.