특허에 필수 원활하게 특허 등록 문의

뿐만 아니라 일반적으로 회사의 지적 자본으로 우리나라도 자본 꽤 매우 중요하다를 포함하여, 더 이상 물리적 세계입니다. 당신은 지적 자본을 개발하는 과정에서 새로운 회사와 자본에가는이 아이디어에 대한 특허를 개발하는 경우, mutlaka önce patent sorgulama yapmalı ve geliştirmiş olduğunuz fikrin bir benzerinin olup olmadığını başvurunuzu yapmadan önce öğrenmelisiniz. 당신이 결과로 부정적인 상황에 직면하는 경우에 의문을 제기하는 경우 그래서, 당신은 당신의 연구 및 개발 작업과 불필요한 비용을 수행하여 시간을 낭비하지 않고 예산을 손상시키지 않고 다른 지역으로 이동할 수있는 기회를 가질 수있다. Yapmış olduğunuz AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirmiş olduğunuz patentlerinizi ise mutlaka tescillettirmelisiniz. Patent sorgulama sadece Türkiye içerisinde değil tüm dünya genelinde tescillenmiş patentler arasında yapılmakta olan bir sorgulama işlemidir. Bu nedenle sorgulama işleminden verimli ve kesin sonuçlar alabilmek için bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan patent firmaları ile birlikte sorgulama işlemini yapmaya özen göstermelisiniz.

Patent sorgulama sayesinde patent dokümanları detaylı bir şekilde araştırılmakta ve incelenmektedir. Patent dokümanları kısaca teknik sorunlar için bulunan çözümlerin ve bu çözümlere ait eski uygulamaların açıklandığı dokümanlar olarak açıklanabilir. Dünya genelinde sanayi alanlarına ait olan teknik bilgilerin yaklaşık olarak % 80’i patent dokümanlarında yer almaktadır. Sahip olunan patent dokümanları arasında patent sorgulama yaparak ise AR-GE çalışmalarının hangi konularda yapılması gerektiği konusunda detaylı bilgiler edinilebilmekte, aynı zamanda süresi dolmuş ve artık topluma hibe edilmiş olan patentlerin hangi patentler olduğu da tespit edilebilmektedir. Patent sorgulama sayesinde eğer sizin geliştirmiş olduğunuz fikir daha önce başka kişiler tarafından kullanıldıysa öğrenebilir ve çalışmalarınızı başka alanlara kaydırarak patent başvurusu yapabilecek orijinal fikirler oluşturabilirsiniz.

Patent sorgulama ile aynı zamanda daha önce hangi uygulamaların yapıldığını, neyi üretebileceğinizi, neyi üretmemeniz gerektiğini, firmaların hangi patentlere sahip olduğunu, ithal ya da ihraç ürünlerinizde herhangi bir patent engeline takılıp takılmayacağınız gibi sorulara kolaylıkla cevap alabilir ve çalışmalarınızı elde ettiğiniz verilere göre yönlendirebilirsiniz.

Firmaların AR-GE çalışmaları için son derece verimli bilgiler edinmelerini sağlayan ve yönlendirici bir rol oynayan bu sorgulama mutlaka profesyonel patent firmaları ile birlikte gerçekleştirilmelidir. Bu sayede elde edilen veriler uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde yorumlanabilecek ve firmaların çalışmalarını hangi yönde ilerletmeleri gerektiği konusunda yönlendirme yapılacaktır. Kızılay patent firması olarak uzun yıllardır müşterilerimize patent sorgulama alanında kaliteli bir hizmet vermekte, firmaların patent başvurusu yapmadan önce ileride oluşabilecek maddi ve manevi kayıplarının engellenmesini sağlamaktayız. Eğer sizde bir fikri sermaye geliştirme aşaması içerisindeyseniz firmamıza başvurarak patent sorgulama yapılmasını sağlayabilir ve geliştirdiğiniz fikrin daha önce başka bir firma ya da kişi tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz. Böylece patent başvurusu yapmadan önce fikrinizin tamamen size ait olduğundan emin olarak başvurunuzu yapabilir ve oluşabilecek zaman ve maddi kayıplarınızın önüne geçebilirsiniz.

Dünya genelinde her yıl oldukça yüksek rakamlarda patent başvuruları yapılmaktadır. Yapılan bu başvuruların büyük bir kısmı ise daha önce tescil belgesi alan patentlerle olan benzerliklerinin tespit edilmesi için patent sorgulama yapılmaması sebebiyle onaylanmamakta ve fikir sahipleri ciddi kayıplar yaşamaktadırlar. Bu nedenle başvurduğunuz takdirde onaylanma şansına sahip olmayan, hali hazırda zaten bilinen bir fikir üzerinde vakit kaybetmemek için patent sorgulama yapılması gerekmektedir. Bu sorgulama işlemi ile süresi dolmuş olan ve koruma süresi devam etmekte olan patentleri görebilir, patent engeline takılmadan çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz.

CONTACT US

전화 : 0 312 417 41 77
팩스 : 0 312 229 36 79
자동차 : 0 542 417 41 77
이메일 : bilgi@kizilaypatent.com.t입니다
스카이프 : kizilaypatent

    ADDRESS

    Bayt 마 헤르. Ceyhun 아티프 칸수 캐드. 검토 플라자 130 /36 Çankaya - 앙카라

    온라인 신청서
    채팅 시작
    안녕하세요 무엇을 도와드릴까요?? Whatsapp에서 즉시 채팅을 시작할 수 있습니다..