Patent Analizi ve Kıyaslaması

Patent analizi ve kıyaslaması, teknoloji alanında üretimi düşünülen her bir ürünün üretilmesi öncesinde bulunan benzer dokümanlar için yapılmalıdır. Ancak bu durumların dışında özellikle fikri sınai haklar davaları durumlarında da patent analizi ve kıyaslaması na ihtiyaç duyulmaktadır.

Patent kıyaslaması; patentli bir ürünün üretilmesi düşünülen ürünle kıyaslanması ile ilgilidir. Bu kıyaslama patentli ürünün tarifname ve istemleri ile üretilmesi düşünülen ürünün içerdiği unsurların karşılaştırılması ile ilgilidir.

Patent kıyaslaması hizmetinin amacı; patent ihlali ve ya tecavüzü durumunda davalarda yapılan kıyaslamanın dava durumu olmadan yapılmasının sağlanmasıdır. Yani başka bir deyişle hasta olmadan önce doktora gitmek gibi bir durumdur. Konusuna teknik ve hukuki anlamda hakim kişilerin gerçekleştireceği bir durum olan patent kıyaslaması, ürünlerinizin üretimi sırasında geleceğe dönük olarak yaşayacağınız korkuların önüne geçmek amacıyladır. Patent kıyaslaması, dava durumlarında da bir nevi bilirkişi görüşü de taşıyacaktır.

Patent analizi ise patentli bir ürünün tarifname ve istemlerinin analiz edilmesi ile ilgilidir. İstemlerin zayıf noktalarının tespiti için patent analizi hizmetini bu konuya ihtiyaç duyan tüm müşterilerimize önermekteyiz. Patent analizi ile koruma sağlanan ürünün koruma kapsamı belirlenir ve patentli ürünün koruma kapsamının zayıf yönleri tespit edilir. Patent analizi ve Kıyaslaması tek bir hizmet işlemi olarak da sunabilir. Yapılan analiz ve kıyaslama işlemleri ile daha hasta olmadan önce doktora gitmek gibi; olumsuz sonuçlarla karşılaşmadan önlem almak hemen hemen aynı şeydir. Patent analizi ve yapılan kıyaslamalar sayesinde önünüze rahatça bakabilirsiniz. Patent analizi ni biz sağlıklı bir argenin olmazsa olmazı olarak görmekteyiz.

Kızılay Patent ve Mühendislik Ofisi olarak biz Patent analizi ve kıyaslaması hizmetini hem üretim yapan firmalara / şahıslara hem patent sahiplerine hem de konu ile ilgili avukat ve hukuk bürolarına vermekteyiz. Patent analiz ve kıyaslaması hizmeti tamamen bir patent mühendisliği hizmetidir. Konusunda uzman kişilerden böyle bir hizmet almak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.