Marka Patent Fiyatları

marka patent fiyatları

Uzun bir zaman boyunca emek vererek yarattığınız markanızı veya geliştirdiğiniz fikrinizi sizin izniniz olmadan yabancı kişilerin kullanmasını ve bu şekilde haksız kazanç elde etmelerini engelleyebilmek için mutlaka kendi adınıza marka ya da patent tescili yaptırarak koruma altına almanız gerekmektedir. Yapacağınız marka ve patent tescili ile markanızı ya da fikrinizi kendi adınıza ya da firmanızın adına tescil ettirecek ve kullanım hakkına bir tek siz sahip olabilecek, kullanabilecek kişilere de siz karar verebileceksiniz. Böylece sizin uzun bir süre emek verdiğiniz markanızı ya da fikrinizi hiç kimse sizde izinsiz kullanamayacak, kullanmaları halinde de hukuki yollara başvurabilmek için gereken yasal haklara sahip olabileceksiniz. Marka patent fiyatları markanızın ya da fikrinizin haksız kullanımı sonucunda görebileceğiniz maddi ve manevi zarar göz önüne alındığında son derece ufak bir maliyete sahiptir. Bahsedilen maliyetlerle tescil işlemlerinizi tamamlayabilir ve uzun çalışmalar sonucunda elde ettiğiniz başarınızın hak etmeyen kişiler tarafından kullanmasını engelleyebilirsiniz.

Marka patent fiyatları içerisinde belli başlı ücret kalemleri yer almaktadır. Ödeyeceğiniz ücretin içerisinde marka başvuru ücreti ve belge ücreti yer almaktadır. Bu ücretler dışında marka patent fiyatları arasında eğer marka ya da patent başvurunuz reddedilirse ve buna bir itiraz gelirse ve karşı görüş vermek isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Marka patent fiyatları arasında bulunan, patent başvurunuzun reddedilmesi halinde harcanan rakamların boşa gitmesini engellemek için, başvurunuzu yapmadan önce mutlaka patent ya da marka sorgulaması yaptırmanız gerekmektedir. Bu sorgulamalar ile markanızın ya da fikrinizin daha önce başka bir kişinin üzerine kaydettirilip kaydettirilmediğini kolayca öğrenebilir, böylece gerekli değişiklikleri gerçekleştirerek başvurunuzun reddedilmemesini sağlayabilirsiniz.

Marka patent fiyatları tek sınıflı marka başvurusu, iki sınıflı marka başvurusu, üç sınıflı marka başvurusu gibi kırkbeş marka sınıfından gerçekleştirilen sınıf sayısına göre farklı fiyatlar üzerinden belirlenmektedir. Patent başvurularında ise teknik dosyalama ücreti, araştırma ücreti, belge ücreti gibi ücretler bulunmaktadır. Bu ücretlerin dışında daha önce belirttiğimiz gibi kararlara itiraz etmek için ödenen ücretler, tescil belgesi düzenleme ücreti, karşı görüş verme ücreti gibi farklı ücret kalemleri de durumlarına göre bulunmaktadır. Marka patent fiyatları hakkında detaylı bilgiyi Kızılay patent firmamız ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.