Faydalı Model Araştırması

Faydalı model araştırması her patent ya da faydalı model başvurusu öncesi yapılması gereken bir ön çalışmadır. Araştırması yapılacak olan patent ya da faydalı model konusu ürün ile ilgili bir ön çalışma yapmak daha sonradan ciddi maliyetlerden kurtulmak için oldukça büyük önem taşımaktadır

Faydalı model araştırması; yaklaşık 50 milyondan fazla patent ya da faydalı model dokümanı içerisinden gerçekleştirilmektedir. Yani başka bir deyişle samanlıkta iğne aramak gibidir. Milyonlarca dokümanın elenerek konunuzla alakalı en yakın dokümanların tespit edilmesi profesyonelce yapılması gereken bir iştir. Konusunda uzman mühendislerin yapacağı bu işlem; yapılması düşünülen her türlü ürün öncesi gerçekleştirilmelidir. Faydalı model araştırması; ağırlıklı olarak patent ya da faydalı model başvuruları öncesinde tercih edilmektedir. Ancak arge çalışmaları öncesinde, fikri ve sınai haklar davaları durumlarında ve benzeri birçok durumda faydalı model araştırması na ihtiyaç duyulmaktadır.

Faydalı model araştırması; gerek ücretli veri tabanlarında gerekse ücretsiz veri tabanlarda; IPC ismi verilen uluslararası patent sınıflamasına göre ve konu ile ilgili anahtar kelimelerin kombinasyonları ile gerçekleştirilmektedir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için patent araştırması nasıl yapılır başlıklı makalemizi okuyabilir ya da bizlerden bilgi alabilirsiniz.

Kızılay Patent Tescili ve Mühendislik Ofisi olarak biz; her bir patent ya da faydalı model başvuru işlemi sırasında araştırma gerçekleştirmekteyiz. Eğer ki başvuru yapmayı düşündüğünüz konu ile ilgili bir doküman ya da benzer bir durum var ise bu konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak sizlere profesyonel anlamda danışmanlık yapmaktayız.

Sizler de bizden gerek patent ya da faydalı model başvurusu gerekse faydalı model araştırması hizmeti almak isterseniz; bizimle iletişime geçiniz ve Türkiye’nin neresinde olursanız olun sizlere her türlü desteği vermekten onur duyarız. Patent ya da faydalı model konularında gerek faydalı model araştırması gerek faydalı model analizi ya da kıyaslaması gerekse patent ya da faydalı model başvurusu ve teşvikleri konularında muhakkak bizleri arayınız. Bizlere ulaşmak için 0312 417 41 77 nolu telefonu arayabilir ya da bilgi@kizilaypatent.com.tr mail adresine mail gönderebilirsiniz. Hatta bir çay içmek için bile sizleri ofisimizde ağırlamak isteriz.

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.