Marka Tescil Nasıl Yapılır

marka tescil nasıl yapılır

Firmaların sunumunu gerçekleştirdikleri mal veya hizmetler, tüketicilerin kolayca ürünü ya da hizmeti tanıyabilmesi için bir marka adı altında piyasaya sunulmaktadır. Uzun ve titiz bir çalışma sonucunda oluşturulan marka Türk Patent Enstitüsüne yapılan marka tescili başvurusu ile koruma altına alınmaktadır. Firmanın ürün veya hizmetlerini tüketiciye sunabilmek için kullandığı markanın imajı son derece önemlidir. Markanın tüketicide kaliteyi ve güveni yansıtabilmesi, satış oranlarının yüksek olması ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle firmalar, markanın kendi kontrolleri dışında yabancı kişiler tarafından kullanılmasını ve kalitesiz ürünlerle markanın imajının zedelenmesini engellemek için marka tescili yaparak, markanın kullanım haklarının sadece kendilerine ait olmasını sağlamaktadırlar. Eğer siz de bir marka oluşum süreci içerisindeyseniz ve markanızın kullanım haklarının sadece size ait olmasını istiyorsanız marka tescil nasıl yapılır başlıklı yazımızı okuyarak bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Marka tescili yapabilmek için öncelikle markanızın tamamen özgün olması gerekmektedir. Yani markanızın başka markalarla ifade, şekil ya da işaret açısından bir benzerlik taşımaması gerekmektedir. Markanızın özgün olup olmadığını ise marka sorgulama ile kolayca tespit edebilir, eğer varsa benzerlikleri ortadan kaldırarak marka tescil başvurunuz ile ilgili olarak bir sıkıntı yaşamanızı engelleyebilirsiniz. Marka sorgulama işlemini bu konuda profesyonel olarak hizmet vermekte olan firmalar aracılığı ile gerçekleştirerek, firmaların sahip oldukları deneyim sayesinde sizi gereken noktalarda yönlendirmesini sağlayabilir, marka tescil nasıl yapılır diye düşünmenize gerek kalmadan profesyonel bir şekilde marka tescil işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

Markanızın eğer diğer markalarla herhangi bir benzerliği bulunmuyorsa, TPE’ne yapacağınız başvuru ile markanız marka bülteninde yayınlanmak üzere onaylanacaktır. Marka bülteninde yayınlanan markanız diğer kişilerin itirazına açılacaktır ve herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda marka tesciliniz onaylanacaktır. Eğer bir itiraz yapılırsa, TPE itirazları göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapacak ve olumlu ya da olumsuz bir sonuca varacaktır.

Uzun zamandır marka tescili konusunda profesyonel bir şekilde hizmet vermekte olan Kızılay Patent firması olarak marka tescil nasıl yapılır konusunda daha detaylı bir bilgi verebilmek için iletişim numaralarımız aracılığı ile bize ulaşabilir ve marka tescilinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.