Dava Durumlarında Patent Araştırması

Patent, faydalı model davalarında; özellikle patent, faydalı modellere yönelik açılan hükümsüzlük davalarında çoğu durumda “yenilik” kriterinin sağlanıp sağlanmamasına yönelik olarak patent araştırması yapmak / yaptırmak gerekmektedir.

Dava durumlarında patent araştırması, davaların gidişatını değiştirecektir ve sonuçlarını etkileyecektir. Bilindiği gibi patent / faydalı model başvurularında “yenilik” kriteri bulunmaktadır. Bazen bazı durumlarda “yenilik” kriterine sahip olunmadığına inanılan ve belgeye bağlanmış patent / faydalı modeller bulunmaktadır. Bu belgeler sahip oldukları haklar neticesinde bir çok kişiyi mağdur edebilmektedir. Bu gibi durumlarda “yenilik” vasfı taşımadığı düşünülen patent / faydalı modellere hükümsüzlük davaları açılmalıdır / açılmaktadır.

Ancak açılan davalarda, “yenilik” kriterinin sağlanıp sağlanmamasının delillere dayandırılması gerekmektedir. Patent araştırması yapılarak ilgili belgelerin “yenilik” kriterini sağlamadığı ispat edilebilir. Eğer ki böyle bir ispat durumu söz konusu olursa ilgili belgeler hükümsüz kılınabilir ve herhangi bir mağduriyet yaşamadan “yenilik” vasfını sağlamayan belgelerden kurtulunmuş olur.

Kızılay paten olarak biz her hangi bir dava durumu içerisinde iseniz patent araştırması yapmalısınız / yaptırmalısınız. Eğer ki dava açmak gibi bir planınız varsa bir ön araştırma yapmalısınız / yaptırmalısınız. Böylelikle uzun vadede problemler yaşanmamış olur.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.