Marka Tescil Sınıfları

marka tescil sınıfları

Markanızın isminin yabancı kişilerin izinsiz kullanımını engellemek ve koruma altına alabilmek için yapacağınız tescil işleminde öncelikle marka isminizin hangi sınıfta yer aldığını tespit ettirmeniz ve başvurunuzu bu sınıfı belirterek yapmanız gerekmektedir.  Marka tescili yapılırken sanayi ve ticaret dalları 45 ayrı sınıf içerisinde özel olarak belirlenmektedir. 45 sınıf içerisinde 1’den 35’e kadar olan sınıflar mal sınıflarını oluşturmakta, 35’den 45’e kadar olan sınıflarda hizmet sınıflarını oluşturmaktadır. Hem mal hem de hizmet sınıfları için ayrı ayrı marka tescili başvurusu yapılabilmektedir.

Marka tescili için yapacağınız başvuruya hazırlanırken, hizmet vermekte olduğunuz sınıfın kesin bir şekilde tespit edilebilmesi için marka tescil sınıfları konusunda detaylı bilgi ve deneyime sahip olan bir vekil ile birlikte çalışabilirsiniz. Bu vekil, gereken sınıflandırmayı sizin için yapacak ve başvurunuz sırasında marka tescil sınıfları sebebiyle herhangi bir problem yaşama riskinizi ortadan kaldıracaktır. Ülkemizde, marka tesciliniz yapıldıktan sonraki 5 yıl içerisinde markanız tescilli olduğu sınıf içerisinde kullanılma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak yine de marka tescil sınıfları arasından, markanızın bulunduğu sınıfı doğru bir şekilde tespit etmeli, gerekirse bunun için bir profesyonelden yardım almalısınız. Böylece marka tescili başvurunuz için her adımı doğru bir şekilde atmış ve başvurunuzun reddedilmesi ihtimalini ortadan kaldırmış olabileceksiniz.

Kızılay patent firması olarak uzun zamandır marka tescili alanında müşterilerimize hem marka sorgulama, hem marka tescili kontrol işlemleri konularında profesyonel bir hizmet vermekteyiz. Deneyimli ve uzman ekibimiz size marka tescili sınıfları belirlenmesi konusunda da memnuniyetle yardımcı olacak ve marka tescil başvurunuzun kabul edilip, onaylanması için gereken yönlendirme ve bilgilendirmeyi gerçekleştirecektir.

Marka tescil başvurunuzu yapmadan önce yapılan marka sorgulamasında herhangi bir benzerlik tespit edilmediyse ve marka tescil başvurunuz için tüm gereken belgeleriniz eksiksiz bir şekilde hazırlandıysa, yanlış sınıf belirlemesinden dolayı marka tescilinizi riske atmamak için mutlaka marka tescil sınıfları belirlemesi konusunda profesyonel ve deneyimli olan bir kişiden hizmet almalısınız. Tescil başvurunuz sırasında yapılacak olan en ufak bir hata bile tescil onayınızı riske atacağı için bu konuda oldukça özenli davranmalısınız.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.