Marka İsim Sorgulama

marka isim sorgulama

Ülkemizde ve tüm dünya genelinde ürün veya hizmetlerin tüketiciye tanıtılmasında oluşturulan markanın rolü oldukça büyüktür. Tüketiciler marka sayesinde ürünü tanımakta ve ürünün rakiplerinden ayırt edebilmektedirler. Bir algı yönetimi olan marka oluşturulma süreci profesyonel bir ekiple birlikte uzun süren titiz bir çalışma sonucunda tamamlanmaktadır. Marka oluşum sürecinin tamamlanmasından sonra ise mutlaka marka tescilinin yapılması ve markanın izinsiz kullanımının engellenmesi gerekmektedir. Marka tescili sayesinde markanız sizin izniniz olmadan hiç kimse tarafından kullanılamaz ve haksız bir kazanç elde edilmesi söz konusu olamaz. Böyle bir durumun varlığını tespit etmeniz halinde ise sahip olduğunuz yasal hakları kullanarak hukuki yollara başvurabilirsiniz. Markanızı oluşturmak için harcadığınız kaynaklar ve emeğiniz düşünüldüğünde marka tescili son derece önemli konular arasında bulunmaktadır.

Türkiye içerisinde marka tescili Türk Patent Enstitüsü tarafından gerçekleştirilmektedir. Marka tescili için TPE’ne başvurmadan önce mutlaka marka isim sorgulama işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlem ile markanızın daha önce başka bir kişi ya da firma tarafından kullanılıp kullanılmadığı öğrenilmekte böylece marka tescilinizin onayı riske atılmamaktadır. Marka isim sorgulama ile markanızı oluşturan şekil, işaret ya da ifadenin daha önce kullanılıp kullanılmadığı araştırılacaktır. Eğer elde edilen veriler sonucunda bir benzerlik tespit edilmişse, yapacağınız bazı değişiklikler ile benzerlikleri ortadan kaldırabilir ve marka tescilinizi yaptırabilirsiniz.

Eğer marka tescili başvurunuz öncesinde marka isim sorgulama işlemi yapılmazsa ve markanızın başka markalarla olan benzerlikleri bulunuyorsa ne yazık ki marka tescil başvurunuz TPE tarafından reddedilecektir ve bu durumda sizin harcadığınız zaman ve kaynakların boşa gitmesi, tüm çalışmalarınıza en baştan başlamanız gerektiği anlamına gelmektedir. Bu nedenle marka isim sorgulama marka tescilinizin onaylanmasının son derece önemli bir parçasıdır ve mutlaka bu konuda profesyonel olarak hizmet veren kişiler tarafından detaylı bir şekilde yapılmalıdır.

Kızılay Patent firması olarak uzun zamandır sektörde kaliteli ve güvenilir bir hizmet vermek için tüm çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Eğer siz de marka isim sorgulama işleminiz için profesyonel bir yardım almak, marka tescilinizin problemsiz bir şekilde onaylanmasını istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilir ve ekibimizin deneyiminden faydalanabilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.