Marka Araştırma

marka araştırma

Marka araştırma, firmanın tescilini talep edeceği markanın kanun ve yönetmelikler içerisinde bulunan mal ve hizmet sınıfları göz önünde bulundurularak, ülkemiz genelindeki tescil edilmiş ve tescil edilmek üzere yayınlanmış olan markalarla arasında herhangi bir benzerlik bulunup bulunmadığının sorgulanması işlemidir. Marka sorgulaması adı da verilmekte olan bu işlemin mutlaka markalı ürün ya da hizmet için tescil başvurusu yapılmadan önce tamamlanması gerekmektedir. Eğer markanın başka markalarla herhangi bir benzerliği bulunuyorsa, marka tescili onaylanmamakta bu da firmalar için kaynakların ve zamanın boşa harcanması anlamına gelmektedir.

Profesyonel olarak gerçekleştirilmekte olan bir marka oluşumu sırasında firmalar markanın logosundan sloganına kadar birçok noktayı detaylı bir şekilde oluşturmalıdırlar. Marka için oluşturulan her detayın tamamen eşsiz olması ve diğer markalarla benzerliklerinin olmaması gerekmektedir. Bu nedenle firmalar marka oluşum süreçleri içerisinde mutlaka profesyonel hizmet vermekte olan vekil firmalarla birlikte projelerini yürütmeye özen göstermelidirler. Tüm bu imaj çalışmaları gerçekleştirilirken aynı zamanda marka araştırma işlemleri de profesyonel bir firma tarafından detaylı bir şekilde yapılmalı ve marka tescili için gerekli olan başvurular yapılmadan önce markanın tamamen eşsiz olduğundan emin olunmalıdır. Eğer firmalar daha önceden tescil edilmiş bir marka için başvuru yaparlarsa, kurumsal bir kimlik oluşturmak için yapmış oldukları tüm çalışmalar boşa gitmekte ve gerekli olan marka tescilinin alınabilmesi için tüm çalışmaların yeniden yapılması gerekmektedir. Bu nedenle marka tescili öncesinde yapılan marka araştırma işlemleri son derece büyük bir önem taşımaktadır.

Marka tescil işlemleri, sadece başvurulan ülke içerisinde markayı korumakta olduğu için firmalar diledikleri takdirde marka tescil işlemlerini yurt dışında da yaptırabilmektedirler. Böylece ilerleyen dönemlerde markaları için oluşabilecek ciddi sıkıntıları, başka firmaların bu marka adı altında haksız kazanç elde edebilmelerini engelleyebilirler. Yurt dışı ve içi yapılacak olan marka tescil işlemlerinde de marka araştırma süreci büyük bir önem taşımaktadır.

Kızılay patent firması olarak yurt içi ve yurt dışı marka araştırma sürecinizde size profesyonel ekibimiz ile birlikte hizmet vermekteyiz. Markanızın tescili için gereken başvurunuzu yapmadan önce firmamıza tarafından yapılacak olan marka araştırma işlemleri ile tescilinizin onaylanacağından emin olabilir, ileride yaşayabileceğiniz ciddi sıkıntıları önceden engelleyebilirsiniz.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.