İsim Patenti

İsim patenti

Marka ve patent kavramları günümüzde sıklıkla birbirine karıştırılabilmekte, aynı anlama sahipmiş gibi birbirinin yerine kullanılabilmektedir. Ancak marka ve patent kavramları birbirinden tamamen farklı iki kavramdır. Marka, firmaların piyasaya çıkardıkları ürün ya da hizmetlerini tüketicilere tanıtabilmek amacıyla kullandıkları sözcük, şekil, sembol ya da işaretlere verilen isimdir. Patent ise firmaların fikri sermayelerinin korunması için fikir sahiplerine verilen bir haktır. Kısacası marka tescili ve patent tescili birbirinden tamamen farklı iki kavramdır. Patenti alınmış bir ürünün markasının tescili yapılabilmektedir. Aynı zamanda firmaların isminin de isim patenti ya da başka bir deyişle marka tescili gerçekleştirilebilmektedir.

İsim tescili bir markanın isminin tescilinin alınması anlamına gelmektedir. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz üzere marka tescili, isim tescili ya da başka bir deyişle isim patenti profesyonel gerçekleştirilmelidir. Profesyonel olmayan kişiler tarafından yerleşmiş olan yanlış bir kullanım olan İsim patenti ile aslında marka tescili bahsedilmektedir. Marka tescili; ürün ya da hizmetlerin tanıtımı için kullanılmakta olan ifadelerin tescil edilmesidir. marka tescili yapılarak, marka isminin yabancı kişiler tarafından kullanılarak haksız kazanç elde edilmesi engellenmektedir. Bu nedenle firmaların marka tescili konusuna büyük bir önem vermeleri gerekmektedir. Marka tescili firmaları, ileride yaşayacakları maddi ve manevi zararlardan büyük bir ölçüde korumaktadır.

İsim patenti kavramı, marka tescili konusunda profesyonel ve deneyimli olmayan kişilerin sıklıkla kullanmakta olduğu bir kavramdır. Eğer marka tescili başvurunuzda size yardımcı olması için seçtiğiniz firma isim patenti kavramını kullanmaktaysa, seçtiğiniz firmanın ne yazık ki size başvurunuzun olumlu bir şekilde sonuçlanması için profesyonel bir hizmet veremeyeceğinden emin olabilirsiniz. Marka tescili ismiyle kanunlarda geçmekte olan bir ifade hakkında bilgi sahibi olmayan bir kişi, marka tescili için gerekli olan marka sorgulama ve daha sonra yapılacak olan tescil kontrollerinde bir hata yapmaya oldukça yatkındır. Bu nedenle, marka tescil işlemlerinizin profesyonel bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla uzun zamandır sektörde kaliteli hizmeti ile tanınmakta olan Kızılay Patent firmasına güvenebilirsiniz. Deneyimli ve güvenilir ekibimiz marka tescil başvurunuzun her detayıyla özenle ilgilenecek ve meydana gelen her gelişmeden sizi anında haberdar ederek bilgilendireceklerdir.

# İlginizi Çekebilir

ADRES BİLGİLERİ

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Gözde Plaza 130 /36 Çankaya - Ankara

ONLINE BAŞVURU FORMU
Sohbete Başla
Merhabalar size nasıl yardımcı olabiliriz? Whatsapp üzerinden hemen sohbete başlayabilirsiniz.